Nincs második esély, megvan a Fradi első távozója





Hiába fizetett 900 ezer eurót (345 millió forint) három éve Giorgi Haraisviliért a Ferencváros, a grúz válogatott nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kölcsönszerződése lejárta után ezúttal végleg távozott a klubtól a 27 éves középpályás.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.07.
Haraisvili Dinamo Tbilisz Kocaelispor kölcsönszerződés Ferencváros

Giorgi Haraisvili a svéd élvonalbeli Göteborgban a 2019-es esztendőben hét gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, 2021 februárjában pedig a Ferencváros 900 ezer eurót (345 millió forint) sem sajnált érte. Nagy reményeket fűztek a hatszoros grúz válogatotthoz, aki azonban nem tudott maradandót alkotni az Üllői úton.

20220918_1023_at
Giorgi Haraisvili végleg távozott a Ferencvárostól (Fotó: Török Attila)

Két év alatt mindössze hét tétmérkőzés jutott neki, játékperceinek száma alig haladta meg a 200-at. A Budafok elleni NB I-es gól volt a legnagyobb fradis momentuma a középső középpályásnak, a legtöbbször a zöld-fehér mezesek második csapatában játszott. Tavaly télen mentőövet dobott neki a grúz Dinamo Tbiliszi, ahol 31 bajnokin nyolc gólt és hét gólpasszt ért el, a kölcsönszerződés lejárta után viszont visszatért a 34-szeres magyar bajnokhoz, második esélyt viszont nem kapott, Dejan Sztankovics nem számolt vele a folytatásban.

Az Üllői129 szúrta ki, hogy Haraisvili újfent elhagyta a Ferencvárost, ám ezúttal végleg, a török másodosztályú Kocaelispor csapott le rá. Haraisvili másfél évre írt alá, de lehetősége lesz további egy évet a klubnál maradni. A Kocaelispor 42 pontjával jelenleg a harmadik helyen áll a másodosztályban, és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt marad el a szintén 42 pontos, már feljutást érő második helyen álló Göztepétől. Kis szerencsével Haraisvili jövőre már újra az élvonalban futballozhat.

A vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás