„Lenyűgöző óriás” – Magyar focistáról áradoznak Spanyolországban





A bajnokesélyes csodacsapat edzője és a sajtó is dicséri. Yaakobishvili Antal újonc tini létére nem csak a magasságával tűnt ki a Gironából.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.01.19.
Yaakobishvili Antal Girona Yaakobishvili Áron Barcelona

Még mindig Yaakobishvili Antal remeklése szolgáltat témát a spanyol sportsajtóban. A 19 éves, 193 centisre nőtt védő – a magyar U21-es válogatott tagja – a bajnokságban meglepetésre listavezető Girona csapatában mutatkozott be a héten. A második félidőt játszotta végig a Rayo Vallecano ellen 3-1-re megnyert Király Kupa-nyolcaddöntőben. Nem is akárhogyan! 

Yaakobishili Antal újoncként ámulatba ejtett mindenkit érett játékával a spanyol listavezetőnél
Yaakobishili Antal újoncként ámulatba ejtett mindenkit érett játékával a spanyol listavezetőnél – Fotó: NurPhoto via AFP

A grúz apától Budapesten született Yaakobishvili Antal teljesítményéről edzője, Míchel nagyon pozitívan nyilatkozott, miután újonc létére a passzpontossága 97 százalékos volt, a párharcainak 87 százalékát megnyerte, öt lövést blokkolt és ötször tisztázott.

– Nagyon jól játszott. Hihetetlen, hogy most debütálva mennyire komplex volt a teljesítménye. Képes visszaszerezni a labdákat, és azokkal jó döntést hozni. Kifogástalan volt a játéka – mondta a vezetőedző.

Öccse a Barca kapusa

Yaakobishvili Antal és két évvel fiatalabb öccse, Áron 2017-ben igazolt az MTK utánpótlásától Spanyolországba, a barcelonai Atlètic Sant Just klubjához. Öccsét már a következő évben szerződtette a Barca (jelenleg, 17 évesen a katalán sztárklub U19-es csapatának kapusa), Antal pedig 2021-ben távozott a szintén katalóniai Gironához, amely a Manchester Cityt is tulajdonló City Group egyik csapata. Mindkét Yaakobishvili fivér korosztályos magyar válogatott.

A sport.es cikke szerint az „óriás” Yaakobishvili lázba hozta Gironát a „lenyűgöző bemutatkozásával”: „olyan teljesítményt nyújtott, hogy minden szem rá szegeződött”. Azt jósolják, hogy hosszú évekre megtalálták az ideális belső védőt, és a sérülésektől sújtott védelemben már a közeljövőben további lehetőségre számíthat a 104-szeres holland válogatott Daley Blind mellett.

– Mindenki gratulált, a posztomon szereplő Daley Blind és Eric García is megdicsért, Míchel pedig a csütörtöki edzés előtt viccesen azt mondta, én vagyok az új sztárigazolás – nagyon jólesnek ezek a visszajelzések – nyilatkozta Yaakobishvili Antal a Nemzeti Sportnak.





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás