RETRO RÁDIÓ

Magyar kapusa lett a Barcelonának: 3 érdekesség Áronról

Nagyon rég nem történt ilyen magyar labdarúgóval, mint a 17 éves kapussal. Yaakobishvili Áron a Barcelona felnőtt keretébe került.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.27.
Módosítva: 2023.11.27.
Barcelona u17 Áron Spanyolország

Az Aranycsapat legendás játékosa, Kocsis Sándor után 57 évvel egy 17 éves magyar fiú került legközelebb ahhoz, hogy pályára lépjen a spanyol Barcelona focicsapatában. Kocsis 1966-ban öltötte magára utoljára a katalánok mezét, Yaakobishvili Áron szombaton a Vallecano elleni meccskeretben volt ott. A kispadról nézte végig az 1-1-re végződő összecsapást, de készen áll arra, hogy még előrébb lépjen. Az U17-es magyar válogatottban eddig 8 alkalommal védő játékos közösségi oldalán üzent, várja a folyatást, az előrelépést.

Remek tapasztalat volt. Készen állok arra, ami ezután következik

– írta a kapus, aki márciusban lesz 18 éves. Másfél éve a Barcelona utánpótláscsapatainak tagja, de gyakran edz az első kerettel is.

A fociszeretők közül többen csak most találkoztak a játékos nevével, az ő kedvükért is három pontban összefoglaljuk, mit kell tudni a kapusról.

1. Izraeli vonal


Áron és testvére, a szintén Spanyolországban futballozó Antal Budapesten születtek. Édesapjuk georgiai származású, korábban két évig élt Izraelben. Ottani sajtóhírek szerint a fiúk apjuk iránti tiszteletből elgondolkodnának azon, hogy Izrael válogatottjában szerepelhessenek. Menedzserük, Georgi Attila cáfolta ezt a híresztelést, mondván Áron és Antal a magyar nemzeti csapatban képzelik el a jövőjüket. Édesanyjuk Spanyolországban kapott munkát, ekkor került Áron a Barcelona akadémiájára. Testvére jelenleg a spanyol meglepetéscsapatnak, a Girona U19-es együttesének a tagja, 193 centiméter magas védő.

Áron (középen) védett a hazai rendezésű, U17-es Eb-n is – Fotó: Török Attila

2. Óriási ígéret

A világhírű brit lap, a Guardian idén a legjobb, 2006-ban született ígéretek között említette Áront. A szaklap a kapust egy agilis és remek reflexekkel megáldott játékosként mutatja be, aki mind a két lábával tehetséges – ez a modern futballban már-már elengedhetetlen – emellett pedig összeszedettségét és nyugodtságát méltatják. A listán korábban a magyarok közül csak Szoboszlai Dominik neve szerepelt, 2017-ben.

 

3. Lewandowski ellen nehéz volt

A kapust másfél éve váratlanul érte, amikor egyik napról a másikra azt mondták neki, pár napig az első csapattal edzhet. Elmondása szerint ezen a szinten minden játékos ellen nehéz védeni, de természetesen a többszörös gólkirály, a lengyel Robert Lewandowski az, aki a legnehezebb feladat elé állítja a katalán felnőttek között. Áron egyre többször vesz részt Xavi edzésein, de a legnagyobb mérföldkő természetesen az volt, hogy a hétvégén a meccskeretbe is benevezték.

 

Ezeket olvastad már?
„A Vasas hasznára fog válni” – Nagyon várják Angyalföldön a fradista Gerát

„A Vasas hasznára fog válni” – Nagyon várják Angyalföldön a fradista Gerát

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, Ronaldót megbüntették az arabok

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, Ronaldót megbüntették az arabok

Magyar válogatott focistára hajt a Manchester United: Marco Rossi kulcsembere a kiszemelt

Magyar válogatott focistára hajt a Manchester United: Marco Rossi kulcsembere a kiszemelt

Most kaptuk: lélegeztetőgépre került a 28 éves válogatott focista

Most kaptuk: lélegeztetőgépre került a 28 éves válogatott focista

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás