Magyar kapusa lett a Barcelonának: 3 érdekesség Áronról





Nagyon rég nem történt ilyen magyar labdarúgóval, mint a 17 éves kapussal. Yaakobishvili Áron a Barcelona felnőtt keretébe került.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.27.
Módosítva: 2023.11.27.
Barcelona u17 Áron Spanyolország

Az Aranycsapat legendás játékosa, Kocsis Sándor után 57 évvel egy 17 éves magyar fiú került legközelebb ahhoz, hogy pályára lépjen a spanyol Barcelona focicsapatában. Kocsis 1966-ban öltötte magára utoljára a katalánok mezét, Yaakobishvili Áron szombaton a Vallecano elleni meccskeretben volt ott. A kispadról nézte végig az 1-1-re végződő összecsapást, de készen áll arra, hogy még előrébb lépjen. Az U17-es magyar válogatottban eddig 8 alkalommal védő játékos közösségi oldalán üzent, várja a folyatást, az előrelépést.

Remek tapasztalat volt. Készen állok arra, ami ezután következik

– írta a kapus, aki márciusban lesz 18 éves. Másfél éve a Barcelona utánpótláscsapatainak tagja, de gyakran edz az első kerettel is.

A fociszeretők közül többen csak most találkoztak a játékos nevével, az ő kedvükért is három pontban összefoglaljuk, mit kell tudni a kapusról.

1. Izraeli vonal


Áron és testvére, a szintén Spanyolországban futballozó Antal Budapesten születtek. Édesapjuk georgiai származású, korábban két évig élt Izraelben. Ottani sajtóhírek szerint a fiúk apjuk iránti tiszteletből elgondolkodnának azon, hogy Izrael válogatottjában szerepelhessenek. Menedzserük, Georgi Attila cáfolta ezt a híresztelést, mondván Áron és Antal a magyar nemzeti csapatban képzelik el a jövőjüket. Édesanyjuk Spanyolországban kapott munkát, ekkor került Áron a Barcelona akadémiájára. Testvére jelenleg a spanyol meglepetéscsapatnak, a Girona U19-es együttesének a tagja, 193 centiméter magas védő.

Áron (középen) védett a hazai rendezésű, U17-es Eb-n is – Fotó: Török Attila

2. Óriási ígéret

A világhírű brit lap, a Guardian idén a legjobb, 2006-ban született ígéretek között említette Áront. A szaklap a kapust egy agilis és remek reflexekkel megáldott játékosként mutatja be, aki mind a két lábával tehetséges – ez a modern futballban már-már elengedhetetlen – emellett pedig összeszedettségét és nyugodtságát méltatják. A listán korábban a magyarok közül csak Szoboszlai Dominik neve szerepelt, 2017-ben.

 

3. Lewandowski ellen nehéz volt

A kapust másfél éve váratlanul érte, amikor egyik napról a másikra azt mondták neki, pár napig az első csapattal edzhet. Elmondása szerint ezen a szinten minden játékos ellen nehéz védeni, de természetesen a többszörös gólkirály, a lengyel Robert Lewandowski az, aki a legnehezebb feladat elé állítja a katalán felnőttek között. Áron egyre többször vesz részt Xavi edzésein, de a legnagyobb mérföldkő természetesen az volt, hogy a hétvégén a meccskeretbe is benevezték.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás