„Feledhetetlen ünnepséget ígérnek” – Történelmi siker részese lehet a 44-szeres magyar válogatott focista

Sporttörténelmi siker részese lehet Vincze István, a szlovák második ligában éllovas Komáromi FC futballklub szakmai igazgatója.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.01.16.
labdarúgás Vincze István szlovák bajnokság

Ha minden jól megy, augusztusban már új stadionjában és az élvonalban játszhat a szlovákiai Komáromi FC, amely 124 éves fennállása során először szerepelne a legjobbak között. A 44-szeres magyar válogatott csatár, Vincze István szakmai igazgatóként tevékenykedik a csapatnál, Tatabányáról jár át Komárnóba, ahol 2017 óta a legnagyobb egyetértésben munkálkodik az éppen soros szakvezetőkkel – jelenleg Radványi Miklóssal.

Vincze István
Fotó: Mirkó István

„A komárnói futballdrukkerek elképedve és kitörő örömmel konstatálták, hogy 17 bajnoki után hét pont előnnyel vezetjük a tabellát. Persze óvatos emberként azt mondom, ne igyunk előre a medve bőrére. A siker alapvető feltétele a csapat kiváló kollektív szelleme, ami biztosítéka lehet a feljutásnak” – mondta Vincze a Metropolnak. 

A második ligás klubnál érdekes névre bukkantunk, a szakmai stábban szerepel Czibor Norbert. Pilu gyorsan felvilágosított bennünket: nem az Aranycsapat néhai legendás szélsője, Czibor Zoltán rokonáról van szó, a csapat magyar erőnléti trénere Szlovákiában született. 

„Patrik Volesky a legeredményesebb játékosunk, hét gólnál jár, míg Martin Simko hátvédként hatszor talált a hálóba” – mesélte Vincze. „A komárnói szurkolótábor feledhetetlen ünnepséget ígért, ha valóban feljutunk az élvonalba.”

A szlovák másodosztály állása a márciusi folytatás előtt:

1. Komáromi FC 17 mérkőzés/44 pont

2. Eperjes 17/37

3. Pozsonyligetfalu 17/32

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás