„Nem kedvező bajnoki fiaskóval várni az év meccsét" – óriási a tét a Fradinak





Bár nem éppen előnyös arcát mutatta az FTC, de az olasz labdarúgásban járatos Vincze István úgy véli, a zöld-fehérek paksi veresége nem befolyásolja továbbjutását az Európa-konferencialigában.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.12.
Európa Konferencia Liga Fiorentina Vincze István labdarúgás FTC

Egykori 44-szeres válogatott labdarúgónk, Vincze István két évig az olasz Leccében kergette a labdát, és ma is figyelemmel követi a talján futballt. A Ferencváros vasárnapi, paksi veresége kapcsán úgy véli, a zöld-fehérek vitatható játékvezetői döntések miatt kaptak ki 3-2-re, de csütörtökön (18.45 óra, tv: M4 Sport) a Groupama Arénában, az EKL záró csoportkörében, a Fiorentinával szemben döntetlenre jók lehetnek, azzal pedig továbbjuthatnak.

Fotó: MTI/MTVA

Nem éppen kedvező bajnoki fiaskóval várni az év legfontosabb mérkőzését 

– nyilatkozta Vincze Pilu a Metropolnak. – De a Fradi-drukkerhad óriási segítséget jelent.

Elemzése szerint az FTC eléggé elhasználódott az őszi erőpróbák során, sok a sérültje, viszont edzője, Dejan Sztankovics képes friss energiát lehelni játékosaiba.

– Olyan hibát persze tilos elkövetni, amivel Ismail Aaneba sújtotta csapatát, hiszen rövid hazaadása után Könyves Norbert könnyedén helyezte a labdát Dibusz Dénes kapujába.

Adama Traoré hiánya óriási hátrány, viszont a Pakson hosszú sérülése után csereként beállt gólgyáros Varga Barnabás friss erő lehet.

– Nyugodtabban várhatnánk a 90 percet, ha a Fradi októberben megőrizte volna kétgólos előnyét Firenzében, de sajnos csak 2-2-re végzett – emlékeztetett Vincze. – Ám így is egy olyan négyesből kerül tovább a magyar bajnok, amelyikben a vártnál erősebb belga Genk búcsúzik. A legértékesebb diadala az ötödik fordulóban a szerb Csukaricski elleni idegenbeli 2-1 volt, amikor Alekszandar Pesics talán élete legfontosabb gólját lőtte a 98. percben.

Vincze szerint a talján edző, Vinzenzo Italiano nem a legerősebb csapattal áll fel Budapesten, hiszen a Fiorentina már továbbjutott.

Legutóbbi bajnokiján a Fiorentina kettős emberelőnyben 1-1-re zárt az AS Roma otthonában, ezzel mindössze a hetedik helyen áll az olasz tabellán. Játékosai „törődöttek”, tudniillik a lábukban van a Parma elleni 2-2-s kupatalálkozójuk fáradtsága is 

– tette hozzá Vincze István. 

A F csoport állása
1. Fiorentina 5/11 pont

2. FTC 5/9

3. Genk 5/6

4. Csukaricski pont nélkül

 





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás