Itt az újabb nagy bejelentés, eldőlt Marco Rossi kulcsemberének a jövője





A nyári Európa-bajnokság miatt több magyar válogatott futballista is klubot válthat januárban a több játéklehetőség reményében. Ezúttal Marco Rossi alapembere, Nagy Ádám döntött a jövőjéről.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.17.
Módosítva: 2024.01.17.
Alberto Aquilani Nagy Ádám PISA jövő magyar labdarúgó-válogatott

Zsinórban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott, amely óriási motiváció a válogatott focistáinak. Marco Rossi szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy azokat fogja előnyben részesíteni a keretválasztásnál, akik klubszinten rendszeres játéklehetőséget kapnak. Emiatt több futballistánk, többek között Nagy Ádám is aggódhat.

20231119_1045_at
Nagy Ádám döntött a jövőjéről Fotó: Török Attila

A 28 éves középpályásnak ez a harmadik idénye a olasz másodosztályú Pisánál, ám az új vezetőedző, Alberto Aquilani nem számol vele alapemberként, eddig mindössze 11 bajnokin szerepeltette, ezeken 421 percnyi lehetőséget kapott. A 77-szeres válogatottat ligán belül vinné a Spezia és a Cosenza, a török Rizespor és a dél-koreai Ulszan Hyundai is, menedzsere, Kövesdi Viktor azonban meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy hol folytatja ügyfele.

Nyárig mindenképp a Pisában képzeli el a jövőjét, ez a helyzet nem változott. Az előző két mérkőzés pedig azt mutatja, az edző is számít rá, tehát a klubnál sem téma a távozása

nyilatkozta Kövesdi Viktor. A menedzser arra gondolt, hogy Nagy elkezdett felfelé törni a ranglétrán, a legutóbbi három bajnokijából kettőn kezdett, egyszer pedig már a második félidő legelején beállt.

Ő mindig úgy állt hozzá, hogy szeretné visszaszerezni a helyét a csapatban. Pályafutása korábbi szakaszaiban is volt már ilyen helyzetben, és akkor is sikerült bizonyítania.

A fent említett küzdőszellem mellett Nagynak két fontos dolog játszhatott szerepet a döntésében. Egyrészt az elmúlt három bajnokin veretlen Pisa annak ellenére, hogy csupán a 14. helyen áll az olasz másodosztályban, a rájátszást érő nyolcadik helytől mindössze öt pontra van

Nagy jól ismeri a pisai csapatot, az elmúlt két évben egyaránt 34 bajnokit vívott, az első szezonjában a harmadik helyen végzett, a rájátszásban pedig a döntőig jutott, amit egészen elképesztő módon, a hosszabbításban bukott el a Monzával szemben. A 28 éves középpályásról Aquilani elismerően nyilatkozott:

 „Nagy nagyszerű profizmusról tett tanúbizonyságot, a hozzáállása példaértékű, és meghálálta a belé vetett bizalmat. Ő egyike azoknak a játékosoknak, akik a nyártól máig rengeteget dolgoztak, és a meglévő rutinja mellett is képes napról napra fejlődni” – nyilatkozta róla Aquilani a legutóbbi, Reggina elleni 2-2-es döntetlen után.

Másrészről pedig Nagy már többször nyilatkozta, hogy a családjával nagyszerűen érzik magukat az olasz városban. Feleségével, Csorba Ágnessel egy közös gyerekük született, Vencel jelenleg 2,5 éves, a kisgyerekes család számára pedig kiemelten fontos a stabilitás. Szerződése 2025 nyarán jár le a másodosztályú együttessel, melynek színeiben eddig 85 alkalommal lépett pályára. A válogatott játékosai közül eddig Kleinheisler László váltott klubot, aki a Panathinaikosztól a horvát Hajduk Splithez került kölcsönbe.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás