Messi miatt áll a bál Franciaországban, vesztegetési botrány robbant ki miatta





Lionel Messi 2021-ben pályafutása hetedik Aranylabdáját nyerte meg. Az argentin zseni akkor még a Paris Saint-Germainben játszott, most pedig kiderült, a szavazást durván befolyásolta a francia sztárklub.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.08.
Lionel Messi Aranylabda Paris Saint-Germain botrány megvesztegetés

Lionel Messi 2021 nyarán igazolt át a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez, az év végén pedig megszerezte pályafutása hetedik Aranylabdáját. A felháborodás már akkor nagy volt, sokak szerint az akkor még a Bayern Münchennél játszó Robert Lewandowskinak kellett volna kapnia a díjat. A vádak szerint a PSG többször is lefizette a France Football akkori főszerkesztőjét, Pascal Ferrét, hogy az argentin zsenié legyen az elismerés.

Lionel Messi
Messi hetedik Aranylabdájáért túl messzire ment a PSG (Fotó: AFP)

A lobbizást az egyik vezető francia lap, a Le Monde vizsgálta. A nyomozás eddigi eredményei alapján már hat embert vettek őrizetbe, köztük a párizsi sztárcsapat korábbi sajtófőnökét, Jean-Martial Ribes-et, akit korrupcióval és befolyással való üzérkedéssel vádolnak. Az csak a kisebb gond, hogy Ribes fűnek-fának PSG-jegyeket adott – színészek, művészek, de még a kormány tagjai is a lekötelezettjei lettek –, az igazán nagy bajt a Pascal Ferrével folytatott levelezés hozhatja a nyakára – írta az Origo. Ezekből kiderült, hogy Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke teljes ellátású katari utazásokat biztosított Ferrének, cserébe pedig Messi Aranylabdáját kérte. Ferré emellett eltüntetett több olyan cikket a lapjából, amik arról szóltak, hogy a PSG 2011-ben illegális pénzeket fizetett ki Javier Pastore szerződtetése során.

Lionel Danoumau, a France Football és a L’Equipe szerkesztőségi igazgatója reagált a vádakra, és azzal érvelt, hogy az Aranylabda-szavazások kapcsán száz ország száz újságírója dönt arról, hogy ki nyerjen, így nem lehet őket korrupcióval vádolni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás