Nemcsak Messi ér sokat, de még a mezéért is 10 millió dollárt adhatnak

Ez lehet a valaha volt legértékesebb sportrelikvia.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.11.25.
messi futball aukció

A legértékesebb sportrelikviává válhat Lionel Messi 2022-es labdarúgó-világbajnoki pólókészlete, a 6 darab között azzal a 10-es mezzel, melyet a katari döntőn viselt a franciák elleni drámai mérkőzésen, ahol 11-es párbaj döntött Argentína javára. 

Lionel Messi két meccsen három gólt szerzett új floridai csapatában
Fotó: AFP

A Sotheby’s aukciósház várakozása szerint a 10 millió dollárt is meghaladhatja a leütési ár. Jelenleg Michael Jordan kosárlabdázó 1998-as NBA-döntős meze a rekorder, mely tavaly 10,1 millió dollárért kelt el a Sotheby’s árverésén New Yorkban. Míg a legkelendőbb futballemléktárgyak árlistáját egy másik argentin labdarúgó, a néhai Diego Maradona meze vezeti, amit 9,3 millió dollárért adott el a Sotheby’s Londonban tavaly májusban. Maradona ezt a mezt viselte az 1986-os vb-n az Anglia elleni meccsen, amikor a híres-hírhedt „Isten keze” gólját szerezte, és a bírók nem látták a szabálytalanságot.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság a sporttörténelem egyik kiemelkedő eseménye, egyúttal Lionel Messi pályafutásának mérföldköve

– hangsúlyozta Brahm Wachter, a Sotheby modern gyűjthető tárgyakért felelős vezetője, kiemelve, hogy a cég a sportemléktárgyak aukcióival a vásárlók új generációját vonzza, a licitálók fele 40 év alatti.

A pólókat az amerikai AC Momento technológiai startup bocsátotta árverésre. A bevétel egy részét a Leo Messi Alapítvány támogatásával az UNICAS projekt kapja, amely ritka betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását támogatja a Sant Joan de Déu barcelonai gyermekkórházban – írja a Világgazdaság.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás