Sztankovics miatt rossz a Fradi? A szurkolók már döntöttek





Szerdán megtörheti rossz sorozatát a klub a bajnokságban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.05.
Sztankovics szerb tréner Fradi Ferencváros

Több mint egy hónapja nyeretlen a magyar labdarúgó-bajnokságban (NB I) a Ferencváros. Az új edző, Dejan Sztankovics először került hullámvölgybe, a szurkolókat pedig alaposan megosztja a szerb tréner.

Fotó: fradi.hu

A Klaksvík elleni Bajnokok Ligája kieséssel borzasztóan kezdődött az idény a Ferencvárosnak, a megbízott vezetőedzővel, Máté Csabával viszont sikerült helyreállítani a rendet. A szeptemberben kinevezett Dejan Sztankovics is folytatta a remek sorozatot, ám az utóbbi időben megtorpant a címvédő.

Hiába áll a továbbjutás kapujában a Fradi a Konferencialigában, a bajnokságban letértek a győztes útról és a október 29-i Újpest elleni siker óta nem sikerült az NB I-ben begyűjteni a három pontot, a mérleg két döntetlen (Puskás Akadémia, Mezőkövesd) és két vereség (Kecskemét, Fehérvár). Az Üllői129 szurkolói oldal ki is írt egy szavazást, amiben arra volt kíváncsi, hogy a bajnokságban való gyenge szereplés mennyire tudható be Sztankovicsnak és edzői stábjának.

A végeredmény igencsak megosztóra sikeredett. Összességben örülhet a szerb tréner, ugyanis a szurkolók 41 százaléka úgy gondolja, hogy nincs is gond, az európai szereplés és a sérülések miatt nem szerepelnek annyira jól a bajnokságban, de ez természetes. 38 százalék szerint viszont igenis Sztankovics a hibás a formahanyatlásáért, 21 százalék szerint pedig csak szimplán nem ő tehet róla.

„Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel. Amikor nem nyerünk négy bajnokin, az egy nehéz helyzet egy olyan klub számára, mint a Ferencváros, de ez egy maraton, még nincs vége semminek” – nyilatkozta a múlt hétvégi Mezőkövesd elleni döntetlen után Sztankovics.

Fotó: Török Attila

December 6-án, szerdán adott lesz a lehetőség a visszavágóra, a Fradi ugyanis ismét a Mezőkövesd ellen mérkőzik meg az NB I-ben, ezúttal azonban idegen környezetben. A címvédő jelenleg a második helyen áll a tabellán, négy ponttal lemaradva a Paks mögött, a Fradi viszont egy meccsel kevesebbet játszott riválisánál.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás