Rossi kincsre lelhet, a Bundesligából lenne magyar válogatott a 17 éves focista





Andreas Böcking alapember az U17-es Bundesligában szereplő Bielefeldben. A Magyarországon felnövő futballista habozás nélkül a magyar válogatottat választaná, ha meghívót kapna.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.09.
Andreas Böcking Debrecen Bielefeld magyar labdarúgó-válogatott

Jelenleg a német harmadosztályban szereplő Bielefeldet erősíti a tehetséges magyar futballista, Andreas Böcking. A 16 éves játékos az U17-es együttesben játszik, amely viszont utánpótlásszinten az első osztályhoz tartozik.

Böckinggel az nb1.hu készített interjút, édesapja német, édesanyja magyar származású, utóbbi (Böcking Katalin) Nagy Katalin néven válogatott kézilabdakapus volt, és a Debrecennel bajnoki címet is ünnepelhetett, de édesapja is űzte ezt a sportágat. „Amikor gyerek voltam, Debrecenben nem találtunk kézilabdás utánpótláscsapatot, ekkor döntöttünk úgy, hogy a labdarúgás lesz az én sportágam. Tisztán emlékszem az első fociedzésemre, mivel nagyon megtetszett, nem volt kérdés, mi legyen a folytatás” – mesélte Böcking.

Családjával 2021-ben költöztek ki Németországba, a Leverkusennél elégedettek voltak vele a próbajátéka után, ő azonban kiemelt akadémiára szeretett volna kerülni, így először a Fortuna Kölnhöz, majd a Bielefeldhez igazolt.

Nagyon jó helyen vagyok itt. 2022 óta sokat fejlődtem Bielefeldben, nagyon jól kijövök az edzővel és a csapattársaimmal. Irányító karakternek számítok a csapatban, amellyel az U17-es első osztályú Bundesligában futballozunk minden hétvégén topcsapatok ellen.

Böcking alapvetően védekező középpályásként érzi magát igazán otthon, de nemrég középhátvédként is kipróbálta magát, ami a visszajelzések alapján szintén jól sikerült. Hiába azonban az apai kötődés és a Németországban való futball, a 16 éves játékos számára egyértelmű, hogy melyik válogatottat választaná a jövőben.

Mindenképpen magyar válogatott szeretnék lenni. Az egész gyermekkoromat Magyarországon éltem le, a nagyszüleim még mindig ott élnek. Nagyon szeretek hazajárni, és sok barátom él ott.

Böcking büszke a magyarságára, sőt, azt is elárulta, hogy Németországban egyre nagyobb megbecsülésnek örvend a válogatott, az angolok elleni 4-0-s és a szerbek elleni oda-vissza sikereket is sokan emlegették.





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás