Szoboszlait a barátja követheti: élete legnagyobb lépése előtt áll a magyar válogatott focista





Karrierje legfontosabb döntésére készül Sallai Roland. Miután már felhívta ott magára a figyelmet, már télen, vagy majd az Európa-bajnokság után szerződhet Angliába?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.12.07.
Módosítva: 2023.12.07.
Sallai Roland Anglia Szoboszlai Dominik Freiburg magyar válogatott

A tavaszi döccenők után őszre újra a Freiburg egyik legjobbja lett Sallai Roland. A vele korábban bajszot akasztott edző, Christian Streich néhány hete már célzott arra, amit most a Bild is megszellőztetett: nevezetesen, hogy a több poszton is remekelő, 26 éves futballista rövidesen jó pénzért erősebb bajnokság erősebb csapatába igazolhat.

Csalóka kép: Angliába majd Sallai (elöl) követi a háttérben mosolygó Szoboszlait?
Csalóka kép: Angliába majd Sallai (elöl) követi a háttérben mosolygó Szoboszlait? – Fotó: Nemzeti Sport

Sallai korábban olasz és zsíros szaúdi ajánlatra is nemet mondott, a jelek szerint a világ legerősebb bajnokságába, a Premier League-be vezethet az útja. Oda, ahol a 46-szoros válogatott támadó csapattársai közül már Kerkez Milos (Bournemouth) és főleg a Liverpool-sztár cimbora, Szoboszlai Dominik is jó hírét kelti a magyaroknak.

Ez persze önmagában még kevés lenne, de Sallai többször is felhívta már magára az angolok figyelmét. Tucatnyi válogatottbeli gólja negyedét Anglia legjobbjainak rúgta: a 2021-es londoni világbajnoki selejtezőn (1-1) ő szerezte a vezető gólunkat (11-esből), majd a tavaly júniusi, wolverhamptoni Nemzetek Ligája-csoda (4-0 ide) során duplázott. Idén októberben pedig az Európa-liga csoportmeccsén ő szerezte a Freiburg gólját a West Ham United ellen (1-2).

A Bild értesülése szerint Sallai most (már sokadszor...) új ügynökséghez írta alá, abban a reményben, hogy hozzásegítsék „a következő és élete legfontosabb lépéséhez”.

A klubot már hatodik éve szolgáló Sallaiért sajtóhírek szerint 25 millió eurót (9,5 milliárd forint) vár a Freiburg, ami a téli átigazolási időszakban megnehezíti a klubváltást. Nyáron ellenben, különösen egy sikeres Európa-bajnoki szereplés után kaszálhatnak érte. Akkor érdemes is lesz túladniuk rajta a németeknek, mert már csak egy év lesz hátra a 2025 nyaráig szóló szerződéséből, így a következő évben már ingyen kellene elengedniük a sokoldalú magyar focistát.





 





Ezeket olvastad már?
Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás