Rettegésben tartja az angolokat, topklubhoz mehet Marco Rossi válogatott sztárja





Nagyon fut Sallai Roland szekere, különösen angol csapatok ellen. Korábban oly kritikus freiburgi edzője szerint ha így folytatja, valóra válhat az álma: szerződtetheti egy nemzetközi toplub.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.06.
Sallai Roland európa-liga Freiburg magyar válogatott Marco Rossi

Sérülések miatt hetek óta a megszokottnál sokkal több védőmunkát bíz Sallai Rolandra a freiburgi mestere, de a magyar válogatott támadó így is bizonyítja remek formáját a kapu előtt. A 26 éves magyar légiós szerezte a német csapat egyenlítő gólját is csütörtökön az Európa-ligában, a West Ham United elleni hazai csoportmeccsen (végül a Konferencia-liga angol címvédője nyert 2-1-re).

Sallait (alul) hiába gyötörte Thilo Kehrer, a második félidő elején egyenlített a magyar klasszis
Sallait (alul) hiába gyötörte Thilo Kehrer, a második félidő elején egyenlített a magyar klasszis       Fotó: AFP

A magyar játékosával korábban rendkívül kritikus Christian Streich vezetőedző nem győzi dicsérni a több poszton hasznos Sallai fegyelmezett, szorgalmas és a csapat érdekeit szem előtt tartó játékát. A West Ham elleni góljával ehhez extrát is sikerült hozzáadnia.

– Nagyon megbízhatóan dolgozik. Rengeteget segít ezzel a csapatnak. Jót tesz nekünk, hogy – lekopogom – kilencven percen át folyamatosan kitart. Ez még olyankor is igaz, ha vannak meccseink, amelyeken a nézők számára talán kevésbé csillogó a játéka. Most nem is ez a feladata, hanem, hogy más képességeivel hasznunkra legyen. Támadásban letisztultan, és nem rossz pillanatban különleges dolgokkal próbálkozva, de ugyanígy védekezésben is. És mindezt teljesíti. Nagyon boldog vagyok emiatt – áradozott róla Streich, aki tavasszal pár napra még ki is tette keretéből a nyíltan elvágyódó focistát, hogy gondolkozzon el a szerinte nem megfelelő hozzááállásán.

Miután légiósunk tanult a történtekből, a tapasztalt edző most kilátásba helyezte: ha Sallai így folytatja, összejöhet régóta dédelgetett álma és szerződtetheti egy topklub.

Mindazt, amit elmondtam, nem csak Freiburgban látjuk rajta, hanem más helyeken is. Ez viheti tovább

mondta Christian Streich.

Sallai Roland a Kicker szerint igazi angol-szakértő lett. A londoni csapat előtt már három gólt szerzett az angol válogatott ellen is. Előbb közel két éve, az 1-1-re végződő idegenbeli világbajnoki selejtező magyar gólját szerezte büntetőből a Wembley-stadionban.

A csúcsot azonban több szempontból is a Rossi-korszak eddigi legkiemelkedőbb sikere jelentette számára. Tavaly júniusban a magyar válogatott 4-0-ra nyert Wolverhamptonban, az angolok ellen, a Nemzetek Ligája "halálcsoportjában" (benne még az olaszokkal és a németekkel is), akkor Sallai duplázott.

"Angol-szakos" légiósunk legközelebb a West Ham elleni londoni visszavágón (december 14-én) gyarapíthatja a szigetországiak elleni góljai számát.





 





Ezeket olvastad már?
„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás