Alakul Sallai Roland nagy álma, követheti Szoboszlait Angliába





Egyetértenek Sallai Roland edzői, sztárcsapatba igazolhat az angolok magyar réme. Freiburgi mestere és Marco Rossi szövetségi kapitány is amondó, válogatottunk sztárjának most már végre nagyobb klubban a helye.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.10.16.
Sallai Roland Szoboszlai Dominik Freiburg magyar válogatott Marco Rossi

Élete formájában játszik Sallai Roland, német klubcsapatában és a magyar válogatottban egyaránt a legjobbak közé tartozik a 26 éves futballista. Freiburgi edzője és Marco Rossi is egyetért abban, hogy rövidesen valóra válhat a focista régóta dédelgetett álma, és a Bundesliga-középcsapatnál erősebb klubhoz igazolhat.

Szoboszlai Dominik (jobbra, hátul) után Sallai Roland is az angol Premier League-ben köthet ki
A liverpooli Szoboszlai Dominik (jobbra, hátul) után Sallai Roland is az angol Premier League-ben köthet ki Fotó: Nemzeti Sport

Christian Streich tavasszal még fegyelmezési okokból kitette Sallait a Freiburg keretéből „elgondolkozni”, most viszont már nem győz áradozni magyar légiósáról.

– Kiváló, figyelemre méltó teljesítményt nyújt. Újra nagyon fegyelmezetten dolgozik, több poszton is rengeteget segít a csapatnak. Jelenleg nagyon pozitív a teljesítménye, és – lekopogom – kilencven percen keresztül folyamatosan ilyen. 

Erre más helyeken is fel fognak figyelni, nem csak Freiburgban. Ez segíthet neki a továbblépésben 

– utalt magyar sztárja közelgő klubváltására a német szaktekintély, még a válogatott szünet előtt.

Érthető a lelkesedése, hiszen Sallai az eddigi szezonbeli 10 tétmeccsén négy góllal és két gólpasszal segítette klubját, ráadásul úgy, hogy Streich a rengeteg hiányzója miatt a megszokottnál sokkal több védőmunkát bíz rá.

Marco Rossi aztán a szerbek elleni csodagólja után még egyértelműbben kilátásba helyezte, hogy Sallai rövidesen előreléphet a karrierjében.

– Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. 

Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos 

– idézte Rossit a szerbek elleni csoportrangadó (2-1) nyerőemberéről a Nemzeti Sport.

A Transfermarkt szerint többek között az olasz Bologna, a francia Olympique Marseille, a török Fenerbahce és Besiktas lenne vevő Sallaira, aki nyáron nemet mondott egy zsíros szaúdi ajánlatra. Mégis biztosra vehető, hogy jelentősebb angol Premier League-csapatok is felfigyeltek a teljesítményére, miután feltűnően jól megy neki a játék a szigetországi riválisok ellen. Vagyis a Liverpoolban szereplő Szoboszlai Dominik mellé kerülhet.

A magyar válogatottban szerzett eddigi 12 góljából 3-at az angol válogatottnak lőtt. Duplázott a varázslatos wolverhamptoni 4-0-s Nemzetek Ligája-sikerünk során, egyszer pedig pontot ért a találata az 1-1-es londoni világbajnoki selejtezőn. Az idei Európa-liga-főtáblán pedig mindkét Freiburg-meccsen eredményes volt, a görög Olimpiakosz (3-2) mellett a Konferencia-liga-címvédő angol West Ham Unitedet (1-2) is mattolta. Ráadásul cimborája, Szoboszlai Dominik liverpooli remeklése is nagyobb reflektorfényt irányíthat a Premier League-ben a mind izmosabb magyar válogatott játékosaira.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás