Már nem titok, így került Újpestre a Barcelona volt focistája





Tajti Mátyás tavasszal kupát nyert a ZTE-vel, most ellenük bizonyíthat.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.08.
ZTE Tajti Mátyás Újpest

Öt vereség után új esélyt kap az Újpest focicsapata, hogy kilábaljon a gödörből. A lila-fehérek szombaton a Zalaegerszeg otthonában (M4 Sport, 15.45) lépnek pályára az NB I-ben. A vendégeknél ezentúl ellenfélként érkezik Zalaegerszegre a gárda korábbi alapembere, Tajti Mátyás. A korábban a Barcelona utánpótlásában szereplő középpályás májusban még a kék-fehérekkel nyert Magyar Kupát, s sokan értetlenül fogadták a nyári klubváltását.

Tajti Mátyás immár lila-fehérben Fotó: Koncz Márton

 

A ZTE klubigazgatója, Sallói István a Metropolnak arról beszélt, miért kellett megválniuk a 25 éves középpályástól

 

- Erősen fájlaltam Mátyás távozását – jegyezte meg Sallói –, elvégre egykoron a Barcelona U19-es együttesében is nevelkedett, és ott aztán technikailag igazán felvérteződött. Remek indításai, szabadrúgásai hiányoznak nekünk.

A váltásnak - mint kiderült - magánéletbeli okai voltak.


 

Tajti olyan családi élethelyzetbe került, amit képtelen volt kezelni. Két gyermeke született igen rövid idő leforgása alatt, ezért a felesége számára megoldhatatlan nehézséget okozott a kicsikkel való törődés. Így aztán egykori játékosunk rákényszerült a klubcserére.

A Puskás Akadémiában nevelkedő Tajtit 2014-ben, 16 évesen a Barcelona és a Real Madrid is hívta. Ő a katalánokat választotta, ahol két évig focizott az utánpótlásban. Innen Malagába igazolt, majd 2018-ban érkezett haza. 

 

 

 

 


 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás