RETRO RÁDIÓ

Durva pillanatok a Fradi-meccs után, beszóltak a bírónak – Videó!





Igaza van vagy nincs igaza a zalaegerszegiek holland edzőjének, aki korábban az FTC-t is dirigálta?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.01.25.
Fradi nb1 botrány ricardo moniz

Nagyon feldúlt volt az év első NB I-es meccse után Ricardo Moniz, a ZTE edzője. A holland szakember rosszul viselte, hogy a zalaiak bátor játékuk ellenére a 90. percben kapott góllal kikaptak (1-2) hazai pályán a címvédő, éllovas FTC-től, a tavaly augusztusi 2. fordulóból elhalasztott találkozón. A korábbi Fradi-tréner megkérdőjelezte a bírók pártatlanságát a zöld-fehérek ellen.

Moniz (jobbra) nehezen emésztette meg az ítéletet
Moniz (jobbra) nehezen emésztette meg az ítéletet   Fotó: MTI

Sztanyiszlav Csercseszov csapatának győztes gólját Adama Traoré szerezte a hajrában, de a leginkább megkérdőjelezett ítélet az volt, amikor Erdős József játékvezető a 17. percben szabályosnak minősítette Marquinhos furcsa tizenegyesgólját. A brazil légiós a lövés előtt elcsúszott, és a reklamáló Zete-oldal szerint egyik lábával rárúgta a labdát a másikra, azaz – szabálytalanul – két érintéssel küldte azt a hálóba. A VAR azonban nem vonta kétségbe a spori ítéletét, így előnyhöz jutott a favorit.

Döntsd el, kinek van igaza:

Ezután még Huszti András révén gyorsan egyenlített a Zalaegerszeg, de végül ez sem volt elég a hazai pontszerzésre.

„Nagy csalódás volt a mai meccs, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Sokat voltunk fenn, megvoltak a lehetőségeink, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de ez sem volt elég. Tajti Mátyás sérült volt, ezért nem vele kezdtünk, de elfogadható volt így is a játékunk. Voltak lehetőségeink, Gergényi Bencének kettő is, de nem tudtunk élni vele. Domináltunk is, de néha idegesek voltunk, ezért nem szereztük meg a vezetést.

Aztán a büntetőnél két érintés volt, szerintem sokan így látták, nem értem, a VAR miért nem hozta meg a helyes döntést. A bírók a Ferencvárosnak ítélnek vagy valóban semlegesek?

„Elfogadtuk a döntést, aztán Huszti András szerencsére egyenlített. A második félidőre már Tajtit is be tudtuk hozni, két támadóval játszottunk, akik kondiban még nincsenek a topon. Aztán végül pontrúgással elveszítettük a meccset. Ha nyerünk, akár a harmadik helyre is feljöhettünk volna. Ami a legfrusztrálóbb, hogy pont a kritikus pillanatokat nem tudtuk megragadni, pedig a tehetség megvan, de ha nem elég éles az ember, akkor középszerű játékos marad”

– idézte a Nemzeti Sport a dohogó Monizt, aki akár újra bajba kerülhet az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt (ősszel már eltiltották egy hónapra), hiszen a fegyelmi szabályzat szerint a téves vagy tévesnek vélt ítélet elleni sportszerűtlen tiltakozásért pénzbüntetés és/vagy eltiltás járhat (1–6 meccsről, vagy egy héttől akár egy évig).
 





 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás