Visszatért Magyarországra a fradisták nagy kedvence

Zete-mezt kapott Leonardo. Éppen a zöld-fehérek első riválisánál tűnt föl az FTC korábbi brazil klasszisa.Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.01.23.
nb1 Fradi zte ricardo moniz

Kedden (18.30, tv: M4 Sport) a tavaly augusztusról, a 2. fordulóból elhalasztott ZTE–FTC-meccs pótlásával kezdődik a magyar labdarúgó NB I „tavaszi” szezonja. A találkozó egyik pikantériája, hogy a korábbi Fradi-edző, Ricardo Moniz most először dirigálhatja csapatát a kispadtól a zöld-fehérek ellen (októberben, a 2-1-es ferencvárosi sikerrel végződött bajnokin eltiltását töltötte a holland tréner). Ráadásul napok óta az a brazil Leonardo Santiago is tanácsokkal látja el a zalaegerszegi focistákat, aki 2013 februárjától másfél évig a Fradi-drukkerek egyik legnagyobb kedvence volt.

Leonardo másfél évig varázsolt a Fradiban
Leonardo másfél évig varázsolt a Fradiban   Fotó: Nemzeti Sport

Moniz korábban már az osztrák Red Bull Salzburgnál is együtt dolgozott Leonardóval, aki most edzőnek készül, így egyfajta gyakorlaton van korábbi mesterénél.

– Arra kértem a játékosokat, dolgozzanak keményen, a szabadidejükben pedig pihenjenek sokat. A motiváltságukra, elhivatottságukra rossz szavam sem lehet. Edzések után sem rohan senki haza. Igaz, 

van kitől tanácsokat kérni, tanulni. A szakmai stáb mellett például Leonardótól.

Egy-két hete itt van Zalaegerszegen. Meglátogatott bennünket, figyeli az edzéseket, jegyzetel. A játékosok mind felnéznek rá. Harminckilenc éves, akár játszhatna is, de szeretne egyszer edző lenni

– árulta el Moniz a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Mint kiderült, az NB I valaha volt egyik legjobb légiósa Hollandiában él, ahol egykor a Feyenoord, a NAC Breda, az Ajax és legutóbb az FC Eindhoven játékosa is volt. Rotterdami otthonából ruccant most át Zalaegerszegre, ahol a csapattól kapott egy Zete-mezt is.

– Természetesen a Ferencváros ellen is ott lesz a stadionban 

– mondta Moniz, aki természetesen a Fradiról is beszélt:

A Ferencváros számomra még mindig a világ egyik legjobb csapata. Csak időközben csatlakozott mellé a Zalaegerszeg,

mert ez a klub maximálisan elnyerte a szimpátiámat. A Fradinál pedig tetszik, hogy fejlődni szeretne, és egyre jobb lenni” 

– fogalmazott a ZTE-edző, hozzátéve: fiatalokkal teletűzdelt csapata a napi formájától függően bárkit le tud győzni, de bárkitől képes kikapni is, és bár papíron természetesen a bajnoki címvédőé a jobb csapat, tele klasszisokkal, de filozófiájának megfelelően a zalaiak ezúttal is támadni akarnak és irányítani a játékot.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás