Új kedvencet ünnepel a Fradi-tábor, Sztankovics gyöngyszemet talált





A két gólszerző mellett egy nem várt hőse volt a Ferencvárosnak a Csukaricski elleni konferencialiga-összecsapáson. Katona Bálint új színt vitt a csapatba, amivel Dejan Sztankovics elismerését is kivívta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.01.
Katona Dejan Sztankovics Fradi

A Ferencváros csütörtök este elképesztő hajrával fordított, és 2-1-re nyert a Csukaricski ellen a konferencialigában, Alekszandar Pesics a 98. percben szerezte meg a mindent eldöntő gólt. A második félidő 49. percében egy eddig ritkán látott játékos, Katona Bálint is pályára lépett, aki nem ijedt meg a kínálkozó lehetőségtől.

Katona Bálint
Katona Bálint Fotó: Árvai Károly

A 21 éves támadó középpályás új színt vitt a csapatba, és bátran kereste az egy az egy elleni szituációkat, illetve az előrepasszokat. A 83. percben az ő középre tett labdáját értékesítette Kristoffer Zachariassen a szerbek ellen. Nem véletlen, hogy a lefújást követően a Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics is dicsérte.

„Külön kiemelném Katona játékát, aki lehet, hogy eddig nem játszott, de a mai este pontosan megmutatta, hogy lehet rá számítani” – méltatta a szerb tréner Katonát. „Mindenkinek így kell gondolkodnia, 60-70 mérkőzésünk van egy évben a válogatott-találkozókkal együtt. Lehet, hogy aki ma játszott, az legközelebb a kispadon fog ülni. Ez nem jelent semmit. Mindenkinek készen kell állnia, hiszen mindannyian a Ferencvárost szolgáljuk.”

Katonának ez volt mindössze a negyedik mérkőzése az idei szezonban, eddig 96 perc játéklehetőséghez jutott. A 21 éves futballista 2018-ban került a Fradi utánpótlásához, az előző két idényt a Kecskemétnél töltötte kölcsönben. Két éve feljutáshoz segítette a lila mezeseket, a debütáló NB I-es szezonjában pedig nyolc gólt szerzett középpályásként, és elévülhetetlen sikere volt abban, hogy a Kecskemét végül a bravúros második helyen végzett a tabellán.

A Kecskemét tavaly a három élvonalbeli mérkőzésén veretlen maradt a Ferencváros ellen, a mérlege két győzelem és egy döntetlen volt. Katona minden alkalommal pályára lépett a Fradi ellen. Tavaly szeptember óta U21-es válogatott kerettag, ahol eddig hat alkalommal szerepelt.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás