Drámai végjáték, óriásit hajrázott a Fradi Szerbiában





Ötödik mérkőzését játszotta a Ferencváros a Konferencialiga F csoportjában. A Csukaricski otthonában lépett fel.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.30.
Módosítva: 2023.11.30.
Ferencváros csoportkör Konferencialiga Csukaricski Fradi

A Ferencváros az eddig pont nélkül álló Csukaricski otthonába látogatott a Konferencialiga csoportkörének ötödik fordulójában. A magyar rekordbajnok már a 11. percben hátrányba került, azonban az utolsó tíz percben drámai hajrát vágott ki a csapat és 2-1-re nyert.

Küzdelmes találkozón szerzett fontos pontot a Ferencváros a Csukaricski otthonában Fotó: MTI/MTVA

Nem indult rosszul a találkozó, Adama Traoré már a negyedik percben ziccerbe került, de Nenad Filipovics hárítani tudott. A túloldalon viszont az első kaput találó lövésből rögtön gól született, a 11. percben Luka Adzic egy szép támadás után a hosszúba tekerte a labdát, 1-0-ra vezetett a szerb csapat. Az első játékrész gyenge futballt hozott, a Fradi alig-alig tudott ritmust váltani.

A második félidő második felétől kezdve azonban a cserék új lendületet adtak a zöld-fehér mezes együttesnek, amely az utolsó 30 percben átvette az irányítást. Ennek eredményeképpen a 83. percben Katona Bálint passzát Kristoffer Zachariassen váltotta gólra. Már a hét perces hosszabbítás is letelt, ám a játékmegszakítások miatt még engedte a játékot a bíró, ezt pedig Alekszandar Pesics kihasználta és a 98. percben egy szenzációs bombagóllal megfordította a találkozót. Egészen drámai körülmények között megszerezte a három pontot a Fradi!

Az F csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 2-1-re legyőzte a Genket. A magyar rekordbajnok december 14-én, a Fiorentina ellen zárja az idei Konferencialiga csoportkörét, a továbbjutás a Groupama Arénában dől el. A bajnokságban december 3-án, vasárnap a Mezőkövesdet fogadja.

Az F csoport állása

1. Fiorentina 11 pont (13 lőtt gól-5 kapott gól)

2. Ferencváros 9 pont (8-5) 

3. Genk 6 pont (6-5)

4. Csukaricski 0 pont (2-14)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás