Veszélyes meccs vár a Fradira Szerbiában, nem kertel a klublegenda

A Ferencváros csütörtökön 21 órától a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörében a szerb FK Csukaricski vendége lesz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.29.
Módosítva: 2023.11.29.
Fradi Csukaricski Hrutka János

A továbbjutás szempontjából roppant fontos meccs előtt áll a Ferencváros, amely csütörtök este Leszkovacban a Csukaricski vendége lesz (21 óra, tv: M4 Sport) a labdarúgó konferencialiga utolsó előtti csoportmeccsén. Hrutka János, a klub korábbi huszonnégyszeres válogatott hátvédje a Metropolnak elmondta, győzelmet vár a magyar csapattól.

Legutóbb az MTK-t lépte le a Fradi 6-1-re: képünkön Marquinhos (balról a második) gólját ünnepli Ben Romdhan, Sigér és Makreckis
Győzelemre készül a Fradi a Csukaricski otthonában Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

– A Fradi játékosai valahogy fáradtabban mozognak mostanában, de ennek ellenére természetesen győzelmet várok tőlük, mert a pontvesztés a továbbjutás elbukásával járhat – kezdte Hrutka, aki három-három magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert az FTC játékosaként. – Ám az ellenfél is nyilván szeretné megmutatni, hogy nem csak turistáskodni érkezett a konferencialiga-csoportjába. Mint tudjuk, eddig pont nélkül, a csoport utolsó helyén árválkodik, ám éppen ez a veszélyes a mérkőzésben.

Hrutka János, aki „civilben” egyébként a Sport Tv szakkomentátora, arra is figyelmeztetett, hogy 

– A szerb csapat az olasz Fiorentina ellen nehezen adta meg magát hazai pályán, az olaszok egy 11-esből szerzett góllal nyertek 1-0-ra, ez figyelmeztető jel lehet a magyar bajnok számára. Nem szabad félvállról venni az ellenfelet – fogalmazott az egykori kiváló védő.

A Fradi az első meccsen a Groupama Arénában – Varga Barnabás, Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics góljával – 3–1-re legyőzte a Csukaricskit. Ha a Ferencváros Szerbiában is nyerne, akkor egy körrel a vége előtt kilenc pontja lenne, és december 14-én veretlenül fogadhatná az olasz Fiorentinát, amely vezeti az F csoportot.

Az F-csoport állása

1. Fiorentina 8 pont (11-4)
2. Ferencváros 6 pont (6-4)
3. Genk 6 pont (5-3)
4. Csukaricski 0 pont (1-12)

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás