"Régen látott izgalmak következnek" - nem csak a Fradiról szól majd az NB I folytatása





A labdarúgó NB I-ben a 2015/2016-os idény óta tizenkét együttes csatázik, de a kiesés ellen talán soha nem volt olyan éles harc, mint amilyen tavasszal következhet.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.27.
magyar labdarúgás kiesés elkerülés bozsik péter NB I

Minden idők legkiélezettebb harcát vívja majd a mezőny alsó fele a kiesés elkerüléséért - állítja Bozsik Péter egykori szövetségi kapitányunk, a kedvelt tévés kommentátor-szakértő. E szempontból sorsdöntőnek tartja a téli átigazolási időszakot. Könnyen lehet, hogy a folytatásban nem a Fradi hozza a legnagyobb izgalmakat, hanem az alsóházi csaták jelentik a legélesebb meccseket.

Bozsik Péter Fotó: Tumbász Hédi

Úgy két hónapja azt hittem, az MTK is „veszélyzónás”, de azóta változott a kép

 – kezdte Bozsik Péter a Metropolnak. - Jól összerakták a csapatot, így jelenleg semmi jele annak, hogy olyan mélyrepülésbe kezdjen, mint amit bemutatott a 8. és 11. forduló között. (Négy vereség: 1-6, 0-3, 0-5, 0-1).

Miközben az MTK magához tért, és a hatodik helyen áll, a Mezőkövesdre, a ZTE-re és a Kisvárdára annál inkább veszély leselkedik. A kövesdiek 8. és 10. forduló közötti három 1-2-es fiaskójával a frászt hozták Matyóföld futballkedvelőire, de Kuttor Attila vezetőedző talpra állította együttesét. A Zalaegerszeg viszont a kieső, 11. helyen áll, a 3. és 6. forduló között például négyszer kikapott (0-1, 1-3, 1-2, 2-6).

- Gyanítom, a zalaiak a tavaszi folytatásig olyan erősítésbe kezdenek, amivel elkerülhetnek az utolsó két hely valamelyikéről – hangsúlyozta Bozsik. - A Kisvárda rejtély számomra, 5. és 9. erőpróbája között lelombozó vereségeket produkált. Feczkó Tamás tréner érkezése után is hullámzó maradt a teljesítménye, a naptári évzárón például 4-0-ra elverte az Újpestet.

Bozsik hajmeresztőnek tartja az Újpest esetét: miután október 29-én 3-0-ra kikapott a Fraditól, azóta nem tudott nyerni, öt vereséggel és egy döntetlennel zárta az évet.

- Két csapatról, a Kecskemétről és az Újpestről viszont elképzelni sem tudom, hogy kiesne – zárta az elemzést exkapitányunk.

Veszélyzóna

A 17 eddigi NB I-s forduló után alsóházi helyzet:

8. Kecskemét 21 pont

9. Újpest 21

10. Mezőkövesd 15

11. ZTE 15

12. Kisvárda 14

 





 





Ezeket olvastad már?
Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás