Fájó emlékkel várták Egerszegre a világsztár labdarúgót





Nem kisebb egyéniség, mint az egykori francia vb-ezüstérmes labdarúgó-válogatott William Gallas nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a ZTE védői eredményesen vegyék fel a harcot a riválisok támadóival.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.07.
Módosítva: 2023.12.07.
labdarúgás Pisont István Sallói István William Gallas zte

A legutóbbi szezonban kupagyőztes lett a ZTE focicsapata, amely idén mostanra kezdi megtalálni a korábbi formáját. Legutóbb, a 15. fordulóban a Diósgyőr elleni idegenbeli NB I-es futballmecsen (3-0-ra győzött a ZTE) a zalaegerszegi védők kiválóan verték vissza a hazai rohamokat, amiben a korábban a Chelsea-t, Arsenalt, Tottenhamet erősítő angol bajnok, William Gallasnak is szerepe van. A világbajnoki ezüstérmes korábbi francia válogatott játékos két éve foglalkozik Egerszegen egyéni képzéssel, kizárólag a védőkkel.

Gallas Budapesten él, és 2021 júliusa óta a ZTE-vezetés megkeresésére heti két alkalommal foglalkozik a védősorunkkal, illetve az utánpótlásunk nyolc legtehetségesebb fiataljával. Magyarországon ugyanis jobbára a csatárokra figyelnek az utánpótlás-nevelésben, viszont mi a hátsó alakzatainkat erősítjük

– nyilatkozta a Metropolnak Sallói István, a ZTE klubigazgatója.

William Gallas Fotó: Árvai Károly

A Chelsea-vel két angol bajnoki címet szerzett, jelenlegi egyéni képzést végző Gallas Budapesten él, és amint azt Sallói István megjegyezte, lebilincseli a magyar nők szépsége. Közösségi oldalán is aktív, a héten a budapesti hó mellett a zalaegerszegi templomra csodálkozott rá Instagram-történeténetében. Idén októberben a fővárosi maratoni versenyen is elindult csapatban.

 

S persze az is kiderült, hogy az edzői stáb tagjai korábban már játszottak egymás ellen. Meglepetés is született azokon a meccseken.

Amikor a francia szakember először találkozott Zalaegerszegen Márton Gábor vezetőedzővel és a neki pályaedzőként segítő Pisont Istvánnal, felelevenítették az angliai és izraeli emlékeket – folytatta Sallói. – A 2001–2002-es UEFA Kupában Pisont a Hapoel Tel-Aviv játékosaként – Halmai Gábor is pályán volt mindkét összecsapáson – kupameccset játszott a Chelsea-vel, melyben szerepelt Gallas. Pisti megjegyezte a francia szakembernek: biztosan jól emlékezik arra, hogy Londonban 1-1-re végzett a két gárda, a Tel-Avivban pedig 2-0-ra nyert, és így továbbjutott a Hapoel... 

Ezen jót nevettünk mindketten

– jegyezte meg Pisont, Gallas pedig legfeljebb azzal védekezhet, hogy a vesztes meccsre őt nem nevezte be a londoni klub.

Sallói István is látja, érzékeli, mennyire javulnak védőik helyezkedésben, igaz, munka még akad bőven: a ZTE kapta idáig a legtöbb, 32 gólt az élvonalban.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás