Óriási hangulat lesz: több mint 20 ezren szurkolnak szerdán a Puskás Arénában





Egy valami teljesen biztos a szerdai labdarúgó Magyar Kupa-döntő előtt: új győztest avatnak, hiszen a ZTE FC és a másodosztályú Budafoki MTE még nem nyerte el a trófeát.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.05.02.
magyar kupa zte Budafok

A bajnokságban a ZTE a legutóbbi öt fordulóban egy győzelem mellett három vereséget szenvedett, igaz, éppen szombaton, a Mezőkövesd otthonában rendezett kiesési rangadón tudta begyűjteni a három pontot. 

ZTE
Fotó: Török Attila

A Mezőkövesd elleni legutóbbi, 2-1-es bajnoki sikerünk lelkileg felszabadító hatású volt – fogalmazott lapunknak Sallói István, a vidékiek sportigazgatója. – Ez megacélozta hitünket. Jó lenne, ha a Matyóföldön bombagólt szerzett Tajti Mátyás lába Budapesten, a Magyar Kupa-döntőben is „elsülne”. Boér Gábor trénerrel egyetemben úgy vélem, történetünk második kupafináléját megnyerjük. 2010-ben a ZTE 3-2-re kikapott a Debrecentől, de most itt van egy újabb lehetőségünk. Kérdés persze: a Puskás Aréna különleges mérete, hangulata mennyiben befolyásolja játékosainkat.

Boér edző arra emlékeztetett, hogy minden egymeccses finálé kétesélyes.

– Ez esetben azért is, mert a fővárosiak szakvezetője, Mátyus János mindig kész meglepő húzásokra – emelte ki Boér.

A Magyar Kupa-sorozat 113 éves történetében eddig 18 klub diadalmaskodott, alacsonyabb osztályú együttesként kettő ért a csúcsra, 1934-ben a Soroksár, 1984-ben pedig a Siófok – ugyanakkor előbbi szezonban a világbajnokság miatt a profi csapatok visszaléptek a küzdelmektől. Győzelme esetén tehát a Budafok lehet a harmadik olyan együttes a kupa történetében, amely NB II-es csapatként nyer. Mátyus János csapata, a Budafok a Merkantil Bank NB II-ben a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget, két-két győzelem és döntetlen a mérlege ebben az időszakban, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt kapott.

A Zalaegerszeg egyszer már játszott a döntőben, a 2010-es fináléban a Debrecennel szemben bukott el. A ZTE a 2002-es bajnoki cím után érhet el újabb kimagasló sikert, amennyiben legyőzi a Budafokot. A Győr, a Székesfehérvár és a Debrecen után a negyedik vidéki klub lesz, amely nyert már bajnokságot és kupát is. A Budafok – eddigi legjobb szerepléseként – 2017-ben, akkor még harmadosztályú csapatként elődöntős volt az MK-ban.

A Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra már több mint húszezer jegyet eladtak, így remek hangulatú összecsapás várható. A 19.30 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás