Üzent a Fradi sérült sztárja, ez volt a kedvence





Varga Barnabás is alaposan kivette a részét a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra való kijutásából. A Ferencváros támadója a klub honlapján többek között mesélt a kedvenc góljáról és arról, hogy mikor térhet vissza a pályára.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.26.
Módosítva: 2023.11.26.
Varga Barnabás Fradi Ferencváros találat Szerbia

Varga Barnabás azok után, hogy tavaly gólkirály tudott lenni a Pakssal az NB I-ben, új klubjánál, a Ferencvárosnál is megállíthatatlan a kapu előtt, idei 19 tétmérkőzésén 17 találatot és hét asszisztot szerzett. Teljesítménye által a magyar labdarúgó-válogatottban is első számú csatár lett, Varga nemrég a Fradi.hu-nak adott interjút az elmúlt időszakról.

Varga Barnabás (balra) a Fradi után a válogatottban is tovább szárnyalt: reflexmozdulattal egyenlített
Varga Barnabásnak a Szerbia ellen lőtt gólja volt az eddigi kedvence – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A 29 éves támadó a nemzeti együttesben Litvánia és Szerbia ellen mindkét találkozón betalált, volt tehát miből válogatnia a Fradi játékosának, aki viszont így is ki tudta választani eddigi kedvenc villanását.

Mindig jó érzés gólt szerezni a Fradiban és a válogatottban egyaránt, de a szerbeknek lőtt hazai gólom talán a legkedvesebb. Nem az volt a legnagyobb, leglátványosabb találatom, de az ellenfél kiléte, és az, hogy  több mint 60 000 ember ünnepelte a találatot velünk együtt, ez különlegessé teszi 

– nyilatkozta Varga Barnabás. A 29 éves futballista a december 2-i sorsolásról is mesélt, de szerinte nem érdemes azzal foglalkozni, hogy kik lesznek a magyarok ellenfelei.

„Nem nézzük azt, hogy ki lenne ideális ellenfél, hiszen egy Európa-bajnokságra csak jó csapatok jutnak ki, de mi is bebizonyítottuk az elmúlt években, hogy senki sem írhat le minket. Nekem is olyan teljesítményt kell leraknom az asztalra, amellyel a mester elégedett lesz, és meghív a jövő évi keretbe.”

Varga Barnabás október 22-én, a Diósgyőr elleni NB I-es bajnokin sérült meg, combizomszakadást szenvedett, aminek köszönhetően hat-nyolc hetes kényszerpihenőre került. Hamarosan azonban elképzelhető, hogy ebben a naptári esztendőben még pályára lép a gólgyáros.

Alakulok, külön edzéseket végzek már a csapattal, egyre jobb formában érzem magam, remélem, hogy idén még segíthetem a csapatot.

A Ferencvárosra a jövő héten két találkozó vár, először november 30-án a Csukaricski otthonában játszik az Európa-ligában, ezt követően december 3-án, vasárnap késő délután (17:45) a Mezőkövesdet fogadja a Groupama Arénában.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás