„Büszkék lehetünk, szeretem őket” – Dárdai a fiairól áradozott és ünnepre készül





Nem csak a csapatában játszó három fiára gondolt Dárdai Pál. Elégedetten nyilatkozott a Hertha magyar edzője.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.11.07.
Dárdai Pál Hertha Bundesliga német kupa utánpótlás

Az eredmények egyelőre felemásak, de karácsonyig elérheti az akkori célul kitűzött ötödik-hatodik helyet a Hertha BSC a német labdarúgó-Bundesliga másodosztályában. A nyáron kiesett, majd szakmai és anyagi okokból teljesen átalakított berlini csapat jelenleg (12 forduló után) ugyan csak a 12. helyen áll a tabellán, de mindössze két ponttal lemaradva a hatodik Fürth, és néggyel az ötödik Kiel mögött. Amivel azonban maradéktalanul elégedett lehet Dárdai Pál vezetőedző, az a szívügye, a fiatal tehetségek beépítése.

Dárdai Pál új problémával szembesült a Hertha gólzáporos veresége során
Dárdai Pál nagyon büszke a fiatal focistái helytállására       Fotó: Instagram/herthabsc

Legutóbb, a Hansa Rostock ellen (0-0) öt ifjonc szerepelt Dárdai kezdőcsapatában, amelynek rendkívül alacsony, 24,3 év volt az átlagéletkora. 

– Öt tehetségünk volt a kezdő tizenegyben, jóformán a fél akadémia pályán volt. Óriási elismerésem a remek utánpótlásképzésünkhöz!

Ez a mi utunk. Nagyon büszkék lehetünk erre.

Csak azokat a srácokat fogadom el, akiknek megfelelő a mentalitása. Akarniuk kell és odatenni magukat, amikor szükségünk van rájuk. És ők ilyenek

– áradozott fiatal játékosairól Dárdai Pál.

Mint ismert, mindhárom fia a kezei alatt futballozik a Herthában, de Dárdai azt is hangoztatta már, hogy minden játékosát a fiaként kezeli. A fiatal csapat legközelebb szombaton (20.30, tv: Aréna4) a Karlsruhét fogadja a bajnokságban, de a berliniek jobban várják a Német Kupa decemberi nyolcaddöntőjét a Hamburg ellen. 

– Az egy ünnep lesz. De számomra a teljesítményünk lesz a legfontosabb. Augusztus végén három-nullára kikaptunk, akkor osztálykülönbség volt a két csapat között. Izgatottan várom, hol tartunk három hónap múltán – mondta Dárdai Pál, akinek titkos álma egyszer főszereplőként, a kispadon megélni a hagyományosan Berlinben, az Olimpiai Stadionban megrendezett kupadöntőt.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás