Senki nem érti Marco Rossit, elnézést kért a kapitány Szoboszlai miatt





Ez lehet az oka a pocsék kezdésnek Litvániában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.18.
Marco Rossi Szoboszlai Bozsik Péter kapitány

Marco Rossi nemcsak a szurkolókat, talán még a litván csapatot is meglepte kedden este az összeállításával. A magyar válogatott szövetségi kapitánya olyat tett, amire eddig nem volt példa: legjobb emberének, csapatkapitányának változtatta meg a posztját. Szoboszlai Dominik a bal oldali irányítóposztról visszakerült a középpálya közepére, így elölről nagyon hiányzott a Liverpool sztárja. Ennek is köszönhető, hogy a hazaiak az első félidőben elmentek 2-0-ra. Ahogy Szoboszlai a meccs után fogalmazott, ilyen rosszul nagyon régen játszott a válogatott, mint akkor.

Fotó: Szabó Miklós

Szünetben visszaállt a régi rend, ennek is köszönhetően lett 2-2 a végeredmény. A meccs után maga Rossi is elismerte, övé a felelősség.

Az első félidőért vállalom a felelősséget

- kezdte a meccs után Rossi, aki megindokolta, előzetesen miért változtatott.

- Mindössze egy helyen változott az összeállításunk, illetve Szoboszlai játszott egy sorral hátrébb, amivel szerettük volna támadóbb szelleművé tenni a játékunkat. Próbáltunk stílusosan játszani, de a rossz minőségű pálya erre nem nyújtott lehetőséget. Egyetlen párharcot sem nyertünk meg, az ellenfél pedig jól játszott, agresszíven futballozott, remekül használta ki a megnyíló területeket. Ha őszinte akarok lenni, a szünetben akár hét-nyolc csere is indokolt lett volna részünkről.

Az M4 Sport szakértőjeként is dolgozó ex-kapitány, Bozsik Péter kiemelte, fontos volt, hogy az olasz szakember a lehető leghamarabb reagált és változtatott.

- Rossi beismerése igen korrekt, amint azt tőle megszokhattuk – kommentált Bozsik. - Tudni kell, a Szoboszlai posztján kezdő Gazda Dániel a kombinatív játékban képzett. Ezzel szemben mi történt?  Az első játékrészben inkább az egy-az-egy elleni párharcokba kellett belebonyolódnia, ami nem az ő kenyere. Ezért játszott visszafogottabban, noha tudjuk, hogy egy - viszonylag gyenge - Egyesült Államok-beli MLS-bajnokságban jó teljesítményeket nyújt.

A szünetben Gazdag helyére Callum Styles érkezett a középpályára, így Szoboszlai visszatérhetett a megszokott helyére. Lendületet adott a csapatnak, amely akár fordíthatott is volna.
 

A magyar válogatott november Bulgáriában, majd idehaza Montenegró ellen zárja az Eb-selejtezőket. A két meccsen egyetlen pont elég a továbbjutáshoz, s a németországi tornán való szerepléshez.

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás