Vihar előtti csend, sorsdöntő hetek jönnek Mbappénál





Jelenleg éppen a passzív időszakát éli a Kylian Mbappé átigazolása körüli szappanopera, ám ez a csend is a Real Madridnak kedvez. A Paris Saint-Germain kezd kifutni az időből.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.17.
Kylian Mbappé Real Madrid Paris Saint-Germain Florentino Pérez Vinícius Junior

Kylian Mbappé ugyan ebben a szezonban még vélhetően a Paris Saint-Germain futballistája marad, az igazi kérdés azonban az, hogy mi történik ezután vele. A Real Madrid türelmesen vár a lepattanóra, de nem szeretne úgy járni, mint tavaly januárban.

Ketyeg az óra, Nasszer al-Kelaifi PSG-elnök (balra) hamarosan elveszítheti Kylian Mbappét (jobbra) Fotó: AFP

A 24 éves világklasszis támadó helyzetéről legutóbb a spanyol Marca számolt be. Mbappé idén nyáron jelentette be, hogy nem fogja meghosszabbítani a 2023. június 30-án lejáró szerződését, ami után a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi annyira berágott rá, hogy kitette a keretből. A klub gyengébb szezonrajtját követően viszont felülírta döntését, és visszatette a francia csatárt, aki azóta kilenc találkozón nyolc gólt szerzett.

Az elmúlt időszakban viszont semmit nem haladt előre egy esetleges újabb hosszabbítás, az idő pedig fogy, január 1-jétől, a téli átigazolási időszak startjától kezdődően bármely klub szabadon tárgyalhat vele egy nyári, vételár nélküli transzferről. A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez egyelőre semmit nem hajlandó kijelenteni Mbappéról, a játékosok azonban rendre megszólalnak róla, legutóbb Vinícius Junior nyilatkozta azt, hogy szívesen látná az együttesnél.

A Marca szerint ezúttal jóval biztosabbra menne a Real Madrid, 2022 januárjától májusig már szinte mindenki készpénzként kezelte, hogy nyártól csatlakozik hozzájuk a világbajnok, májusban viszont sokkolt, amikor bejelentette, hogy mégis marad és hosszabbít a PSG-vel.

Mbappé az elmúlt években többször hangoztatta, hogy a Real Madrid álmai csapata, azonban hogyha másodszor is eljátssza a királyi gárda bizalmát, abban az esetben lemondhat arról, hogy valaha a klub színeiben futballozzon.





 





Ezeket olvastad már?
Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás