Kisebb szívműtét után várja a Fradi elleni derbit az újpesti legenda





A labdarúgó NB I 11. fordulóját fővárosi derbi zárja, vasárnap a Fradi hazai pályán a lendületben lévő Újpestet fogadja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.10.27.
Ebedli Zoltán Szentmihályi Antal rangadó Fradi Újpest

A tabellán éllovas, 9 meccsből 22 pontot gyűjtő zöld-fehérek a Genk ellen elért idegenbeli Európa-konferencialiga 0-0-s végeredménye után jó hangulatban készülhetnek, és esélyesebbnek tűnnek az Újpest (3. hely/20 pont) elleni (vasárnap, 18 óra, tv: M4 Sport) bajnokin.

Szentmihályi Antal
Szentmihályi Antal

Nekem mindig és azonnal beugrik egy 5-0-s győzelmünk a lilák ellen, amelyiken játszottam, és jól is ment

– említette a 70. életévét október 26-án betöltött, a nemzeti színű mezt 12 alkalommal kiérdemelt fradista középpályás, Ebedli Zoltán. „És persze az is, amikor újpesti színekben anyaegyesületemnek gólt vágtam.”

Unokájával együtt focizott az újpesti talentum

Zoli ügyesnek nevezte újpesti oldalról Csoboth Kevint és Vincent Onovót, ezzel együtt is kétgólos hazai sikert vár, mivel a legutóbbi bajnoki kiírásban az Újpest mindhárom meccsét elveszítette mostani vendéglátói ellen. 

„Csapatszinten kevesebb hibát követ el az FTC, és ez dönt a javára” – magyarázta Ebedli. 

S hogy milyen az élet? A Benfica U19-es csapatával portugál bajnok, most már felnőtt magyar válogatott Csoboth egykor Ebedli unokájával, Kovácsréti Márkkal együtt focizott a Fradiban.

Szőke túljárt az eszén

A 84 éves, 31-szeres válogatott kapus, újpesti legenda Szentmihályi Antal megosztotta velünk a friss hírt: pacemakert kapott a szívébe.

Alacsony volt a pulzusom, 35-40 lehetett, emiatt állandóan szédültem, a szívem is rendetlenkedett, ezért szükségessé vált a műtét. Szerencsére a szívsebész azonnal eltalálta a megfelelő ért, ahová beépíthette a ritmusszabályozót.

A Miska becenevű egykori olimpiai bajnok sztár örömmel konstatálja, hogy a lila-fehérek a legutóbbi idények botladozásai után erősen feljavultak.

„Csak az furcsa számomra, hogy egyes posztokon gyakori a játékoscsere, és emiatt nem alakul ki egy stabil tizenegy.” 

A múltba visszarévedve Albert Flóriánt, Varga Zoltánt és Szőke Istvánt nevezte meg legveszélyesebb Fradi-ellenfeleinek.

„A néhai Szőke Pisti olyan furfangosan lőtte meg a labdákat, hogy azok kiismerhetetlenül riszáltak, cikáztak a kapum felé, emiatt gólt is kaptam tőle” – mesélte Szentmihályi.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás