Kitálalt a kolléga: "Michael Schumacher öccse önző, arrogáns barom"





Johnny Herbert volt Forma-1-es pilóta még mindig nem bocsátott meg Michael Schumacher öccsének, Ralfnak, amiért 215 mérföld/órás sebességgel nekiütközött, és nem volt hajlandó bocsánatot kérni a balesetért.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.09.02.
Michael Schumacher Ralf Schumacher Johnny Herbert

Michael Schumacher öccsét „önzőnek” minősítették egy 1997-es balesetben tanúsított viselkedése miatt. Ralf Schumacher bátyja nyomdokaiba lépve szerzett helyet a rajtrácson az 1997-es Forma-1-es szezonban. A német a Jordan csapatnál versenyzett, Eddie Jordan vállalkozó vezetésével, miközben lelkesen igyekezett, hogy jó benyomást keltsen az F1-ben.

F1 SCHUMACHER IN COMA AFTER FRANCE SKI ACCIDENT - FAMILY
Fotó: DPPI via AFP

Az akkoriban még csak kétszeres világbajnok Schumacher testvére azonban csak a balesetező képességét fejlesztette tökélyre kezdetben, az első 7 versenyéből 6-on esett ki baleset miatt.

Ralf egyik későbbi balesete az Olasz Nagydíjon abban keserű ízt hagyott a Sky Sports F1-es szakértőjének, Johnny Herbertnek a szájában, aki annak idején a Saubernél vezetett. A fiatalabb Schumacher a 38. körben Monzában nagy sebességgel ütközött Herbertnek, aminek következtében mindkét pilóta kénytelen volt kiállni. Az 59 éves Herbert pedig még mindig nem bocsátotta meg az „arrogáns” és „ellenszenves” Ralfnak, amiért nem volt bátorsága bocsánatot kérni az esetért.

Az egykori brit pilóta így nyilatkozott a CasinoSite-nak : „Az egyetlen versenyző, akit nem szerettem, mert szörnyűnek találtam a pályán való arroganciáját, az Schumacher, vagyis Ralf volt! Undorító volt. Egyszer belém ütközött a pályán 215 mérföld/órás sebességgel Monzában, és a csapatának meg kellett löknie, hogy odajöjjön bocsánatot kérni. Ettől kezdve azt gondoltam, »te borzasztó önző barom«. A profik tudják, ha hibát követnek el és azért bocsánatot szoktak kérni. De ő nem volt elég tökös hozzá."

Herbert egyébként két szezonon keresztül volt csapattársa Michael Schumachernek a Benettonnál. Úgy nyilatkozott, hogy Schumacher síbalesetével a Forma-1 elveszítette egy megasztárját és a világ szegényebb lett, hogy nem láthatja versenyezni.

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás