„Türelmesnek kell lenni” – Michael Schumacher testvére optimistán nyilatkozott





Fogy az idő, de semmi sincs veszve Ralf Schumacher szerint. Mick Schumacher jövőre visszatérne a versenyzők mezőnyébe a Forma–1-ben.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.08.29.
forma1 Michael Schumacher Mercedes Mick Schumacher Ralf Schumacher

Már csak szűk három hónap és kilenc versenyhétvége van hátra az idei – rekordhosszúságú, 22 futamos – Forma–1-es világbajnokságból. A Mercedes tesztpilótája, Mick Schumacher a 2024-es sorozatnak újra versenyzőként akar nekivágni, de tisztában van vele: fogy az ideje, hogy új állást (pontosabban ülést) találjon magának.

Mick Schumachert a Mercedes motorjaival együtt küldhetik a Williamshez?
Mick Schumachert a Mercedes motorjaival együtt küldhetik a Williamshez? Fotó: AFP

– Egyelőre nincs semmilyen határidő, még dolgozom az ügyön – mondta a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher 24 éves fia. Ugyanakkor hozzátette: – Tisztában vagyok vele, hogy nyilván kicsit fogy az időm.

A korábban két (sikertelen) szezont a Haas-istállónál töltött Schumi fiú nagybátyja, Ralf Schumacher a Sky szakkommentátoraként beszélt a témáról:

– A Forma–1 mindig nagyon dinamikusan változik, ő pedig még mindig ott van a dolgok sűrűjében. Most szimulátoron dolgozik, tehát készenléti állapotban van. Türelmesnek kell lennie mondta a bátyjánál sikertelenebb, de az F1-ben 11 idényt lehúzott Ralf.

A német Sport1 információja szerint a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff igyekszik visszajuttatni Mick Schumachert a versenyzők közé. 

– Úgy gondolom, megérdemelné, hogy ott legyen a rajtrácson. Aki megnyeri a Forma–3-at és a Forma–2-t is, abban nagy potenciál rejlik, de ő ezt sosem mutathatta meg igazán a Forma–1-ben – mondta Wolff a legenda fiáról.

A legnagyobb esély a Williams csapatnál adódhat Micknek; a Mercedes-motorokkal ellátott istállónál az amerikai Logan Sargeant helyére pályázhat a „kis Schumi”.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás