Elárulta hálószobatitkát a világ legdrágább focistája





Erling Haaland nagyon furcsa szokásáról rántotta le a leplet. Ezt csinálja az ágyban a Manchester City norvég gólzsákja.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.08.31.
Erling Haaland Manchester City szájtapasz használat alvás

Erling Haaland tele van meglepetésekkel, és nem csak az ellenfél kapusai számára. Az angol bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City 23 éves norvég csatára nem csak az edzések és a meccsek idején profi, az egész életmódját alárendeli a labdarúgásnak. Legyen szó a regenerációjáról, az étkezéséről – vagy éppen az alvásáról.

Haaland éjszakánként tartja a száját
Haaland éjszakánként tartja a száját      Fotó: AFP

Az angol sztárklubban lejátszott 58 tétmeccsén 55 gólt szórt Haaland – a maga 180 millió eurós (68,5 milliárd forint) értékével Kylian Mbappéval holtversenyben a legtöbbre taksált futballista a világon – egy podcastben elárulta: különös módszereket követ. Az még hagyján, hogy az elalvás előtti három órában már speciális szemüveget visel, ami kiszűri az éberséget fokozó kék fényt. Ez bizonyítottan javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszhormonok termelődését az emberi szervezetben. Ugyanakkor a világklasszis egy másik trükköt is bevet, amiről egyelőre megoszlanak a vélemények: lefekvéskor letapasztja a száját, hogy csak az orrán keresztül lélegezhessen.

– Érdemes kipróbálni, hogy tapaszt teszel a szádra. Én így alszom – mondta Haaland.

Az úgynevezett „Mouth Taping” – az orrlégzést elősegítő szájtapasz használata egyre inkább terjed. Hívei szerint pozitív hatással van a szervezet általános nyugalmára. Szakértők ugyanakkor ellentmondásos véleménnyel vannak erről.

Haaland egyébként korábban már részletesen beszélt a különleges étkezéséről is. Mint kiderült, speciális, vízszűrő berendezéssel előállított vizet iszik (ha éppen nem tehéntejet), és rengeteg szívet és májat eszik, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás