Fontos hírek érkeztek a közlekedőknek, itt lesznek lezárások a budapesti atlétikai vb idején





Alaposan átalakítja Budapest közlekedését az atlétikai világbajnokság. A belvárosi versenyek ideje alatt több fő közlekedési útvonal is a világverseny helyszínévé alakul át – jelentették be a szervezők.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.01.
Módosítva: 2023.08.01.
lezárás 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Budapest

2023. augusztus 19. és 27. között hazánk rendezi a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. A fő helyszín a Nemzeti Atlétikai Központ, a gyaloglást és a maratoni futóversenyeket a Hősök teréről rajtolva Budapest legszebb részein, a 6. kerületben, a belvárosban és az 1. kerületben rendezik, a belvárosi szurkolói zóna pedig az Erzsébet téren várja a közönséget szórakoztató élményekkel, atlétikai aktivitásokkal. Hasonló szurkolói zóna működik a vb idején a Nemzeti Atlétikai Központban is. Míg a belvárosi ingyenesen látogatható, addig a stadionparkba a vb-re váltott belépőjeggyel lehet bemenni.

A Nemzeti Atlétikai Központban csodálatos versenyeket rendeznek majd (Fotó: Budapest 2023 Nzrt.)

A vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban és az utcai versenyek helyszínén zajló eseményeket több mint egymilliárdan követik majd a világon a televíziós közvetítésen keresztül, a helyszínen pedig 50 ezer külföldi szurkoló csodálhatja meg Magyarország büszkeségét, a világ egyik legszebb fővárosát. A világ legkülönbözőbb pontjairól, 99 országból, többek között Jamaicából, Japánból, Indiából, az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Kínából, Kenyából, Japánból, Új-Zélandról, Malajziából, Srí Lankáról és még Trinidad és Tobagóból is érkeznek Budapestre sportrajongók

„2023-ban Budapest a világ sportfővárosa, hiszen ebben az évben az atlétikai vb lesz a legnagyobb sportesemény a világon. A több tízezer ideérkező külföldi 200 ezernél is több vendégéjszakát tölt el Budapesten. Mindez a vb ideje alatt komoly turisztikai bevételtöbbletet hoz, de hosszú távon is megtérül, hiszen a látogatók jó élménnyel hazautazva még tovább népszerűsíthetik hazánkat. Természetesen egy ilyen léptékű és hozadékú rendezvény velejárója az is, hogy beleszól a város életébe, és az itt lakóknak változtatniuk kell a megszokott napi közlekedési szokásaikon” – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Augusztus 19. és 27. között a világbajnokság több alkalommal átalakítja majd Budapest városképét, több forgalmas közlekedési útvonal is versenyhelyszínné alakul. A város egyes pontjain részleges forgalomkorlátozás és hosszabb lezárások lépnek életbe. Ezek jobbára a Hősök Tere – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Roosevelt tér – Lánchíd – Alagút –Várkert Bazár útvonalat érintik, de a Városligeti Műjégpálya előtti útszakasz és az Állatkerti körút is érintett lesz. Az előkészítő munkálatok miatt részleges lezárásokra kell számítani a maraton útvonalán már a vb előtti időszakban is.

A szervezők javasolják, hogy mindenki, aki Budapesten közlekedik a vb idején, fokozottan kövesse a közlekedési híreket, nézze a BKK weboldalát, vagy vegyen igénybe útvonaltervező alkalmazásokat. Saját weboldalt is indítanak, amelyen folyamatosan követni lehet majd az aktuális korlátozásokat: lezarasok.atletikaivilagbajnoksag.hu.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont. A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan. Az oldal itt érhető el.

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás