„Az ásványvizek, sörök árát is lejjebb vittük” – újabb jó hír az atlétikai vb szerelmeseinek





Augusztus 19-én, szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.08.12.
Módosítva: 2023.08.12.
atlétikai világbajnokság ár Németh Balázs sör ásványvíz

Úgy tűnik, minden napra jut valami örömteli hír a budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán. Az augusztus 19-én, szombaton kezdődő sportesemény idején ársapka lesz a stadion büféiben, illetve a szurkolói zónákban – írja az mno.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs (Fotó: Soós Lajos)

„Mi már hetek óta vébé üzemmódban vagyunk, rengeteget építkeztünk és dolgoztunk, de van munka még bőven. Sokkal többet akarunk nyújtani, mint egy egyszerű sportesemény. Ma nyitott meg a sajtóközpont, és a belvárosban már lehet találkozni az atlétikai-vb-s buszokkal. Jövőhét kedden megnyitják az edzőpályákat és a szurkolói zónákat az Erzsébet téren. Már több mint, háromszázezer jegyet adtunk el, és a világ 102 országában vásároltak már belépőt a budapesti vébére”

– közölte Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója. Majd így folytatta:

Megfizethetővé szeretnénk tenni a világbajnokságot, így az ásványvizek és a sörök árát is lejjebb vittük

Mindez nem csak  amagyar, de a külföldi szurkolók számára is jó hír. Németh Balázs megjegyezte, 50 ezer külföldi érkezik a világbajnokságra, és 200 ezer vendégéjszakával számolnak majd a világesemény ideje alatt.

Fotó: Budapest 2023 NZRT.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa arra hívta fel a figyelmet, hogy jövő szombaton már érmeket adnak át.

„Egy hét múlva ilyenkor már egy aranyérmesnek, egy ezüstérmesnek, és egy bronzérmesnek örülhetnek majd az atlétikai szerelmesei Budapesten. A Medál Plázában nemcsak sportélményekben lesz részük a látogatóknak, hanem koncerteken is részt vehetnek. Világszerte több, mint egymilliárd néző csodálhatja meg az atlétikai stadionban a sportok királynőjét a tévén keresztül.”

A magyar szurkolóknak lesz kikért szorítaniuk: a budapesti atlétikai világbajnokságon minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata, 63 hazai atléta indul. Közülük 32-en szereztek indulási jogot a kvalifikációs lista alapján, a rendező ország jogán pedig 31 megfelelő tudásszinttel rendelkező atlétát nevezhetett a magyar szövetség, melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség jóváhagyott.

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala
Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 





 





Ezeket olvastad már?
Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás