Németh Balázs: nagyon magasra tettük a lécet





Így nyilatkozott egy héttel az atlétikai világbajnokság rajtja előtt, Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.



Megosztás
Szerző: Admin Admin
Létrehozva: 2023.08.12.
atlétika atlétikai vb 2023 Budapest

Napra pontosan egy hét múlva, november 19-én kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság. Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója az Origónak többek között azt is elárulta, mikor lenne elégedett a viadallal.

Fotó: Ripost

Sokszor mondtuk már, de igaz, hogy nehéz dolog megszervezni a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, pláne egy olyan sportlétesítményben, ami a vb előtti utolsó másodpercekig épül és érthető okokból folyamatosan tökéletesíteni kell. Nagyon magasra tettük a lécet, ami persze kétélű fegyver is lehet. Úgy tűnhet, hogy kockáztattunk, amikor már a szervezés egy korai szakaszában azt mondtuk bátran, hogy minden idők legjobb vb-jét akarjuk megrendezni, pedig még semmink nem volt, épület is alig, de szék például biztos nem volt benne. Én akkor leszek elégedett, ha mindenki látja, hogy amit megígértünk, azt teljesíteni is fogjuk.

Németh Balázs hozzátette, a vb kabalafigurája, Youhuu sokat tett azért, hogy még többen érdeklődjenek a világbajnokság iránt.

"A rendkívüli jegyeladási eredményekben nem csak Youhuunak van szerepe. Pontosan tudtuk a legelejétől kezdve, hogy az atlétikának Magyarországon nincs annyi rajongója, hogy kilenc napon át megtöltse a 35 ezres lelátót, tehát nekünk sokkal tágabbra kellett nyitni a kapukat.
El kellett hívni azokat is, akik szeretik a sportot, de atlétikai versenyekre nem jártak soha, és még ez is kevés. Meg kellett szólítanunk azokat is, akik csak valami szórakoztatóra vágynak, és azokat is, akik nem követik a sportot, de büszkék arra, hogy Magyarországon rendezheti meg a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, amire mindenképpen érdemes kimenni."

Vedd meg a jegyed!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 









Ezeket olvastad már?
„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás