Jó hír a Fradinak, így könnyebben lehet bejutni a BL-be





Nem remegett meg hazai pályán a svéd bajnok BK Häcken, amely 3-1-re legyőzte a walesi The New Saintsot a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének odavágóján, így fél lábbal már készülhet a Fradi elleni párharcra.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.13.
BK Häcken Bajnokok Ligája KÍ Klaksvík Fradi

Július 12-én, szerda este bemutatkozott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a svéd BK Häcken, amely hazai pályán, már az első félidőben három gólt vágott a walesi The New Saintsnak, az ellenfél csupán szépítésig jutott, így a svédek 3-1-es előnyről várhatják a visszavágót.

Ezzel egyre inkább biztosnak tűnik, hogy a Ferencváros (amennyiben hazai pályán legyőzi a KÍ Klaksvíkot) következő ellenfele az Allsvenskan liga tavalyi bajnoka lesz. A göteborgi székhelyű Häcken tavaly fennállása első bajnoki címét szerezte meg, az idei szezonban pedig 15 lejátszott találkozó után a harmadik helyen áll 32 pontot szerezve. Formájára szintén nem lehet panasz, legutóbbi hat tétmeccsén nem talált legyőzőre.

A svéd együttes bár ugyan elveszítette tavalyi gólkirályát, Alexander Jeremejeffet (Görögországba igazolt), de Bénie Traoré remekül pótolta, aki 14 találkozó alatt 12-szer köszönt be, a mindössze 20 éves középcsatár jelenleg a klub legértékesebb játékosa a maga 3,5 millió eurójával (1,3 milliárd forint). Az elmúlt két találkozóról azonban hiányzott, aminek a háttere mögött egy lehetséges klubváltás állhat, a Premier League újonca, a Sheffield United szeretné soraiban tudni.

Az első selejtezőkör visszavágóira jövő héten kerül sor, a Häcken kedden, a Fradi szerdán lép pályára.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás