Őrjöngés, dobálózás: Mourinho óriási balhét csinált Budapesten – videó





Szerda este a Puskás Arénában a Sevilla tizenegyesek után legyőzte az AS Romát az Európa-liga döntőjében. Az olaszok vezetőedzője, José Mourinho nem akármilyen „fesztivált” csapott a hármas sípszó után.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.06.01.
Módosítva: 2023.06.01.
José Mourinho ASRoma Európa-liga

Bár Paulo Dybala góljával az AS Roma szerzett vezetést az Európa-liga döntőjében, a második félidőben Gianluca Mancini öngóljával a Sevilla egyenlített. A Puskás Arénában megrendezett találkozón végül tizenegyesek döntöttek, ebben pedig a spanyol együttes bizonyult jobbnak.

Óriási meccset vívott egymással Cristante (balra) és Lamela, az AS Roma és a Sevilla a Puskás Arénában
A Sevilla nagy csatában győzte le az AS Romát az Európa-liga döntőjében – Fotó: MTI

José Mourinho, az olaszok vezetőedzője először vesztett európai kupadöntőt életében, eddigi öt összecsapásából rendre győztesen jött ki. Nem is csoda, hogy a vereséget igencsak nehezen tűrte. Amellett, hogy már a pályán is folyamatosan műsort csinált, a lefújást követően magasabb fokozatra kapcsolt. Az Origo kiszúrta, hogy először az éremátadás után az ezüstmedálját egyszerűen lekapta magáról, és a nézők közé dobta.

Frusztráltsága ezután csak tovább fokozódott, a parkolóban megvárta a játékvezetői csoportot, akiket őrjöngve oktatott ki.

Úgy érzem, hogy egyre többször nyúlnak bele a játékvezetők a mérkőzések alakulásába, ehhez már hozzá vagyok szokva, de egy ilyen döntőben erre nem számítottam volna

– mondta a sajtótájékoztatón José Mourinho. „Meg kell nézni azokat a szituációkat, amiket szerintem nem megfelelően ítélt meg. Ott volt például Lamelának az a nagyon csúnya sérülést okozó megmozdulása. Gyakorlatilag lehetetlenné tették számunkra a játékot, sárga lapot adtak, amikor nem kellett volna, és amikor piros kellett volna, akkor csak sárgát adott a bíró.”

A portugál szakembernek az olasz bajnokság zárófordulója miatt is lehet aggódnivalója. Együttese gyenge formában játszik, az elmúlt hét bajnokin nem tudott nyerni, ennek köszönhetően lecsúszott a Bajnokok Ligájáról. Sőt, amennyiben a Juventus legyőzi az Udinesét, a Roma pedig nem nyer a Spezia ellen, abban az esetben az Európa-ligáról is lecsúszik a fővárosi klub.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás