„Nem tartok a litvánoktól” – biztos sikert vár a Rossi-csapattól Czvitkovics Péter





Czvitkovics Péter győzelmet vár a kedd esti Eb-selejtezőn. Azt reméli, futballválogatottunk legalább annyi gólhelyzetet kidolgoz, amennyit ők a 2010. november 17-i évzárójukon, amikor 2-0-ra verték Litvániát.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.06.20.
Czvitkovics Péter magyar válogatott Puskás Aréna

Tizenhárom éve, 2010 novemberében  3000 néző látta Székesfehérváron a litvánokkal szembeni előkészületi meccsen kiharcolt sikerünket. Kedd este megint Litvánia lesz a riválisunk, s ezúttal telt ház, 67 ezer néző várja a harmadik labdarúgó Eb-selejtezőnket (Puskás Aréna, 20.45, tv: M4 Sport).

STYLES, Callum; ORBÁN, Willi
Fotó: Koszticsák Szilárd

- Kiemelten kellemes emlék számomra az a 2010-es előkészületi meccs – nyilatkozta lapunknak a tízszeres válogatott Czvitkovics Péter, aki 67 percet futballozott Sóstón a baltiak ellen. – Lévén fehérvári születésű vagyok, kettőzött erővel hajtottam. Különösen az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azok sajnos kimaradtak.

A litvánok keményen védekeztek azon a meccsen, a fordulás után Priskin Tamás (61. perc) sakk-mattra kijátszott akció végén betalált, majd Dzsudzsák Balázs lapos lövése jelentette a kegyelemdöfést, 2-0-ra nyertünk. Az volt zsinórban a negyedik győzelem, kellemes búcsú 2010-től. Czvitkovics szerint a mostani litván csapat nem állíthat komoly akadályt a magyar válogatott elé.

A litvánok bolgárok elleni múlt pénteki hazai döntetlenje számomra azt jelenti, hogy nincs tartanivalónk, a vendégek a Puskás Arénában nem állítanak jelentős akadályt Sallai Rolandék elé.

Czvitkovics úgy véli, a telt ház, a 67 ezer néző óriási előny a mieink oldalán.

– Marco Rossi szövetségi kapitány kritikus volt a Montenegró elleni gól nélküli 90 percünk után, ez hatott, győzelemre számítok. Nemzeti együttesünkben megfelelő a három csapatrész közötti játékkapcsolat, a támadás-védekezés összhangja. Ha Szoboszlai Dominikék megismétlik a bolgárok elleni gólerős támadójátékukat, nyerünk – tette hozzá a 40 éves Cicó becenevű Czvitkovics, aki legutóbb a Vasasnál edzősködött.  





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás