Lisztes Krisztián az apját másolta a Fradiban – Videók

Szebbnél szebb gólok! Ismételte magát a (sport)történelem: a Fradi szupertehetsége, Lisztes Krisztián szinte napra pontosan 27 év múltán másolta édesapját. Mutatjuk mindkettejük gólját, de felidézzük Simon Tibort, Puhl Sándort és a többieket is.Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.23.
Módosítva: 2023.04.23.
Fradi nb1 Knézy Jenő Lisztes Krisztián Vasas

Miként korábban a Mol Fehérvár ellen két gólt szerezve, szombaton a Vasas vendégeként is a 17 éves Lisztes Krisztián volt a Ferencváros nyerőembere. 

Lisztes Krisztián (Baráth Botond előtt) 17 évesen megint a Fradi nyerőembere volt
Lisztes Krisztián (Baráth Botond előtt) 17 évesen megint a Fradi nyerőembere volt    Fotó: mlsz.hu

A labdarúgó NB I 28. fordulójának Fradi-hősét a 68. percben cserélte be Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, és a 79. percben, zseniális cselek után, egy kissé megpattanó lövéssel el is döntötte a derbit.

„Ilyen távolságból már lőni szoktam, örülök, hogy bement. Egyből gondoltam, hogy ezt el kell rúgni. Előtte kicseleztem egy-két embert, éreztem, hogy be fog menni”

– nyilatkozta Lisztes Krisztián a fradi.hu-nak, hozzátéve: nagyon várja az Újpest elleni derbit, amelyen reményei szerint újra játéklehetőséget kap.

Külön érdekessége a Vasas elleni Lisztes-gólnak, hogy édesapja szinte napra pontosan 27 évvel korábban, 1996. április 20-án fejelt győzelmet érő gólt az angyalföldieknek ugyanott, még a régi Illovszky-stadionban:

Íme, az akkori meccs összefoglalója, „Lisztes apuka” mellett olyan – azóta sajnos elhunyt – legendákkal is, mint például a Fradi-védő Simon Tibor, a meccset tudósító Knézy Jenő, vagy éppen Puhl Sándor játékvezető.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás