Ennyi volt, Lionel Messi döntött a jövőjéről





Hogyan tovább? PSG? Barcelona? Egy amerikai klub? Pénzeső Szaúd-Arábiában? Végképp eldőlt, mit lép nyáron a hétszeres aranylabdás argentin világbajnok futballista, Lionel Messi.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.06.
lionel messi PSG Barcelona

Lionel Messi döntésre jutott: kiderült, mihez kezd nyáron, amikor lejár a kétéves szerződése a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál. 

Messi döntött, nyáron távozik Párizsból, de hová?
Messi döntött, nyáron távozik Párizsból, de hová?   Fotó: AFP

A 36 éves argentin világsztár távozik a Bajnokok Ligájában vele is kudarcot vallott PSG-től – értesült a Sky. Korábban a francia sportsajtóban is arról írtak, hogy a párizsi szurkolók által kikezdett klasszis klubváltásra készül. A L'Équipe szerint az is erre ösztönzi, hogy maradása esetén le kéne mondania az eddigi fizetése (sajtóhírek alapján 40,5 millió euró, azaz 15,2 milliárd forint) negyedéről, mert a katari állam befektetési alapjának pénzét költő klubvezetők a gazdasági Fair Play szabályai miatt kénytelenek csökkenteni a kiadásaikat.

Ebből persze nem kér, már csak az a kérdés, hol akarják és tudják kellően megfizetni a szolgálatait. Tartja magát a hír, hogy Messit évi 400 millió eurós (150 milliárd forint) gázsival csábítanák Szaúd-Arábiába (az Al-Hilalhoz), ahol kétszer annyit szakíthatna, mint a rivális Al-Nasszrnél a világ legjobban megfizetett sportolójává tett Cristiano Ronaldo. Az észak-amerikai MLS klubjai pedig összefognának az érkezéséért, minden szereplő hajlandó lenne anyagilag áldozni azért, hogy tovább emelje a liga ázsióját, és ő dönthetné el, melyik csapatot akarja erősíteni. 

Messi aláírására persze ettől még a Barcelona a legesélyesebb, hiszen a 2021-es távozásáig mégiscsak bő két évtizedet töltött a katalánoknál. Más kérdés, hogy a súlyos adósságok alatt nyögő Barca megengedheti-e magának legendája visszatérését. A hírek szerint azon a megoldáson dolgoznak, hogy Messi alacsony alapbérért szegődjön újra nevelőegyesületébe, míg az igazán nagy pénzt a saját maga által termelt reklámbevételekből fedeznék.

A Barcelona szurkolói az ő nevét zengték megmentőként, amikor a vendég Real Madrid szerda este történelmi csapást mért (0-4) kedvenceikre a spanyol kupában.





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás