Salamon, a jósoló mosómedve elárulta, győz-e ma a Fradi a Dinamo Kijev ellen





Ő itt Salamon, a Metropol jósoló mosómedvéje. Azt kértük tőle, hogy tippelje meg, ki fog győzni a ma esti Ferencváros-Dinamo Kijev meccsen.



Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2020.10.28.
Bajnokok Ligája jóslás Salamon mosómedve foci

Olvasóink hamar megkedvelték Salamont. A mosómedve legutóbb Fradi-győzelmet jósolt, ami ugyan nem jött be, de ha az első félidőben bemegy Isael kapufája, talán igaza lett volna.

A cuki mosómedve a Budakeszi Vadasparkban él, és idén minden eddiginél nagyobb fába vágta a fejszéjét. Igent mondott a megkeresésünkre, így a közeljövőben több fontos focimeccs eredményét is megjósolja.

Ma este a Ferencváros csap össze a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. Letettünk hát egy papírt a kis jósunk elé, rajta a csapatok nevével, és egy kis elemózsiával. Majd azt mondtuk: “Bölcs Salamon, tekints a jövőbe! Edd meg először azt a jutalomfalatot, amelyik csapat ma este győzni fog”. A mosómedve ekkor felmászott a mindent eldöntő asztalra, és sajnos a Dinamo Kijev felé vette az irányt. A jutalomfalatot egy szempillantás alatt behabzsolta, de biztatásképp átballagott a Ferencváros oldalára, és ott is falatozott egy kicsit. Majd mint aki jól végezte dolgát, hátat fordított, és szép komótosan elballagott. Salamon korábban a Barcelona-Ferencváros meccset is megtippelte nekünk, és akkor azt mondta, hogy a Fradi fog nyerni. A meccs végül 5-1-re végződött a Barcelona javára, vagyis nem jött be a jóslata. Lehet, hogy most sem fog?

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Nemcsak utoljára tippel nekünk a cuki jós

Nem vicc, hogy Salamon imádja a focit. Persze őt nem kifejezetten a sport érdekli, hanem a kék labdája, amiben a gondozója jutalomfalatokat szokott elrejteni. Most azonban úgy tűnik, jósnak sem utolsó, észak-amerikai állatfajként ráadásul abszolút pártatlannak mondható. Salamon egyébként nemcsak a mai, hanem a Fradi és a magyar válogatott következő, sorsdöntő összecsapásait is megjósolta a Metropolnak. Legközelebb a november 4-ei Ferencváros-Juventus meccset fogja nekünk megtippelni!

Mindig feltalálja magát

A mosómedvék életrevaló, kíváncsi állatok. A kilencéves Salamon is egy igazi kis gézengúz. Minden reggel 10 órakor egy látványetetésen vesz részt, amit izgatottan vár. A nap hátralevő részében békésen nézelődik, vagy ha épp olyanja van, alszik egy nagyot a házikójában.

Miért mosómedve?

A mosómedve nem mos, és még csak nem is medve – erről Jóba Katalin, Salamon trénere mesélt a Metropolnak.

– Kezdetben azt hitték, hogy a vízben tapicskolva megmossa az ételét, de aztán kiderült, hogy az ügyes kis tappancsaival ott is csak élelmet keres – árulta el Katalin. Hozzátette: a medvefélék családjához pedig egyáltalán semmi köze, az állat a mosómedvefélék családjába tartozik.

Igazi haspók!

A mosómedvéket Észak-Amerikában kukamedvéknek is hívják, ugyanis hatalmas kukabúvárok. Kimennek a városba, felborogatnak mindent egy kis élelem reményében. De képesek megpiszkálni az édességes automatákat, és a konyhákba is rendszeresen belógnak. Igazi haspókok, szinte bármit megesznek, de Salamonnak a szőlő a kedvence.

Ez is érdekelheti:





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás