BL-bravúrt érhet Rebrov tudása a Dinamo Kijev ellen





Összegyűrheti a papírformát a Fradi. A járványhelyzet miatt csak videón elemzik az ukránok a zöld-fehéreket.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.26.
Bajnokok Ligája

A leginkább nyerhető meccsét játssza szerdán a Ferencváros a Bajnokok Ligájában: a nyitóforduló másik vesztese, a Dinamo Kijev vendégeskedik a Groupama Arénában. Az ukránok felkészülését megnehezítette a járványhelyzet, nem tudták a helyszínen megfigyelni a Rebrov-csapatot.

Szerhij Rebrov (Fotó: AFP)

A Fradi már eddig is sokat köszönhet Szerhij Rebrovnak, de a Dinamo Kijev ellen a szokásosnál is jobban kamatozhat az ukrán edző bennfentes tudása.

Rebrov előnyben van

A szerdai ellenfél egykori csatára játékosként két időszakban (1992-2000, majd 2005-2008), vezetőedzőként pedig 2014-től 2017-ig szolgálta a kijevi sztárklubot. Nála jobban kevesen ismerik a Dinamo játékosait és csapatát, ami kulcsfontosságú lehet az FTC felkészülésében.

Mircea Lucescu a Sahtar élén sokszor összecsapott már Rebrovval (Fotó: AFP)

Ellenben az ukránok szakmai stábja nem elemezheti megszokott alaposságával a magyar bajnokot. A román Mircea Lucescu és segítői bármilyen komolyan is veszik a budapesti meccset, ezúttal csak a videofelvételekre hagyatkozhatnak. A koronavírus-járvány elleni biztonsági intézkedések miatt nem tudták szokás szerint a helyszínen megfigyelni a Fradit az Újpest elleni derbin (2-0).

A Fradi az új Dinamo

A Dinamo egyébként szintén győzelemmel hangolt, hazai pályán 1-0-ra verte az Olekszandriját. A nagy rivális Sahtar Doneck hajdani sikeredzőjét, Lucescut nyáron nevezték ki a kispadra, a szurkolók többsége azóta sem fogadja el a személyét. Pedig szezonbeli 12 meccséből (9 győzelem és két döntetlen mellett) a Juventus elleni hazai 0-2 volt az első veresége. Rebrovot ellenben a 2017-es – önkéntes – távozása óta is hősként tisztelik.

„Szoktunk azzal viccelődni, hogy Rebrov a Ferencvárosnál építette fel az ő tökéletes Dinamóját” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az ukrán tréner menedzsere, Varga Sándor.

A vendégek a favoritok, de...

A fentiek ellenére a játékoskeretek erőssége alapján a Dinamo Kijev a szerdai BL-mérkőzés esélyese. Ezt tükrözik a fogadóirodák szorzói is: az ukránok idegenbeli győzelme a téteknek csak mintegy kétszeresét, a Fradié közel a négyszeresét fizetné.

Ugyanakkor Rebrov tudása és a zöld-fehérek eddigi menetelése alapján nagyon is elképzelhető az újabb magyar bravúr. A Transfermarkt mértékadó becslései szerint a selejtezők során legyőzött skót Celtic az ukránokénál is erősebb csapat volt, sőt a horvát Dinamo Zagreb sem maradt el sokkal mögötte.

 

A kupaellenfelek becsült piaci értéke:

Djurgarden (2-0): 4,7 milliárd forint Celtic (2-1): 37,5 milliárd forint Dinamo Zagreb (2-1): 27 milliárd forint Molde (3-3, 0-0): 4,8 milliárd forint Barcelona (1-5): 321 milliárd forint Dinamo Kijev (?): 36,4 milliárd forint Juventus (?): 252 milliárd forint (Az FTC keretét 10,5 milliárd forintra taksálják.)

 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás