Salamon, a jósoló mosómedve elárulta, győz-e ma a Fradi a Barcelona ellen

Ő itt Salamon, a Metropol focirajongó jósa. Nem kisebb kéréssel fordultunk hozzá, mint hogy tippelje meg, ki fog győzni a ma esti Barcelona-Fradi meccsen.Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2020.10.20.
Bajnokok Ligája Ferencváros Barcelona Budakeszi Vadaspark foci

Salamon a Budakeszi Vadasparkban él, és idén minden eddiginél nagyobb fába vágta a fejszéjét. Igent mondott a megkeresésünkre, így a közeljövőben több fontos focimeccs eredményét is megjósolja. Ma este a Barcelona a Ferencvárossal csap össze a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. Letettünk hát egy papírt a kis jósunk elé, rajta a csapatok nevével, és egy kis elemózsiával. Majd azt mondtuk: “Bölcs Salamon, tekints a jövőbe! Edd meg először azt a jutalomfalatot, amelyik csapat ma este győzni fog”. A mosómedve ekkor felmászott a mindent eldöntő asztalra, és gondolkodás nélkül a Fradi felé vette az irányt. A jutalomfalatot egy szempillantás alatt behabzsolta, de tiszteletből azért átballagott a Barcelona oldalára, és ott is falatozott egy kicsit. Majd mint aki jól végezte dolgát, hátat fordított, és szép komótosan elballagott. Szurkoljunk együtt, hogy bejöjjön a jóslata!

Fotó: Metropol

Nemcsak utoljára tippel nekünk a cuki jós

Nem vicc, hogy Salamon imádja a focit. Persze őt nem kifejezetten a sport érdekli, hanem a kék labdája, amiben a gondozója jutalomfalatokat szokott elrejteni. Most azonban úgy tűnik, jósnak sem utolsó, észak-amerikai állatfajként ráadásul abszolút pártatlannak mondható. Salamon egyébként nemcsak a mai, hanem a Fradi és a magyar válogatott következő, sorsdöntő összecsapásait is megjósolta a Metropolnak. Legközelebb az október 28-i Ferencváros-Dinamo Kijev meccset fogja nekünk megtippelni!

Fotó: Metropol

Mindig feltalálja magát

A mosómedvék életrevaló, kíváncsi állatok. A kilencéves Salamon is egy igazi kis gézengúz. Minden reggel 10 órakor egy látványetetésen vesz részt, amit izgatottan vár. A nap hátralevő részében békésen nézelődik, vagy ha épp olyanja van, alszik egy nagyot a házikójában.

Miért mosómedve?

A mosómedve nem mos, és még csak nem is medve – erről Jóba Katalin, Salamon trénere mesélt a Metropolnak.

Kezdetben azt hitték, hogy a vízben tapicskolva megmossa az ételét, de aztán kiderült, hogy az ügyes kis tappancsaival ott is csak élelmet keres – árulta el Katalin. Hozzátette: a medvefélék családjához pedig egyáltalán semmi köze, az állat a mosómedvefélék családjába tartozik.

Igazi haspók!

A mosómedvéket Észak-Amerikában kukamedvéknek is hívják, ugyanis hatalmas kukabúvárok. Kimennek a városba, felborogatnak mindent egy kis élelem reményében. De képesek megpiszkálni az édességes automatákat, és a konyhákba is rendszeresen belógnak. Igazi haspókok, szinte bármit megesznek, de Salamonnak a szőlő a kedvence.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás