Realme 8 Pro teszt – a középkategória új szereplője





Viszonylag ismeretlen a hazai piacon a realme cég, de ha nem ragaszkodunk a nagy márkákhoz, akkor ez az androidos készülék hosszú távon a társunk lehet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.10.
teszt

Hozzávalók

Egy újonnan vásárolt Realme 8 Pro darabhoz jár a C típusú csatlakozóval rendelkező adat- és töltőkábel s még egy nagyszerű meglepetés, egy 50 wattos töltőfej, amivel percekben mérhető, míg telefonunk a teljes lemerülés határáról 100 százalékos töltöttségig jut el. Az akkumulátor maga is jól vizsgázott, takarékos használattal 2–3 napot is kibír, de ennél azért gyakrabban fogjuk használni. Kaptunk hozzá egy hátlapot védő tokot, ami nélkül egy okostelefont eleve használni felelőtlenség. Aki pedig törte már be a képernyőjét, az biztosan további védőeszközöket szerez majd be hozzá.

Elegáns megjelenés (Fotó: Realme)

Ujjlenyomat-olvasó

Az egyik legfontosabb alapfunkció, amivel naponta számtalanszor feloldjuk a telefonunkat. Választhatunk mindenféle kódot, de ha van, akkor általában ez a kézre eső megoldás lesz a befutó. Több telefont kipróbálva most először volt tapasztalható, hogy a részletes ujjlenyomat-rögzítés ellenére gyakori hiba: nem sikerült elsőre hozzájutni a telefon tartalmához, de harmadik–negyedik érintésre általában már megadta magát.

Szövegírás

Hatalmas piros pont a prediktív szövegbevitel. Az LG-nél tapasztalt csekély energiaráfordítás reciprokaként a Realme Pro briliánsan teljesít, többnyire a megfelelő szó ugrik fel írás közben, és elgépelés esetén azonnal kisegít az odaillő szójavaslatokkal.

Kamera

Sikerült egy szívárványt is lencsevégre kapni (Fotó: Metropol)

Mindig központi helyen szerepel a kamera milyensége egy telefon kiválasztásakor. Már rég egy multimédiás miniszámítógépről beszélünk, ha az okostelefonokról van szó, a telefonálás és sms-ezés már szót sem érdemel egy teszt során. A fotózás nagy általánosságban a fiatalabb korosztálynak már magától értetődő, az idősebbeknek egy plusz szolgáltatás, de mindenképp megkerülhetetlen elem. A Realme 8 Pro kamerája 108 megapixeles felbontásával és számos, úttörőnek számító fotós funkciójával jelentős előrelépést tett a korábbi modellekhez képest, amivel a fiatal userek körében számíthat nagy népszerűségre. Ha valakinek sok ideje van elmerülni a lehetőségekben, akkor kedvére találhat olyan funkciókat, amivel a videókat, fotókat (előre is) szerkesztheti. Kedvencünk az ultramakró volt, amivel 4 centiről lehet kiváló minőségben részleteket fotózni, de felhőtlen éjszaka esetén nagy kedvencünk lesz a csillagos mód funkció. A hátlaphoz kapott tok természetesen kihagyja a négyes felosztású kamera helyét, ennek ellenére a hasonló megoldásoknál mindig van az embernek egy rossz érzése, hiszen minimálisan ugyan, de a telefon síkjából kiemelkednek az ilyen típusú kamerák, ami a sérülésveszélyt magában hordozza.

Az ultramakróval készült képek szinte megszólalnak (Fotó: Metropol)

Ár

120 ezer forint környékén mozog az ára jelenleg idehaza.

 

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás