A Jobbik elnöke Facebook-oldalán azt írta, kint járt a nemrég az MSZP-ből a Jobbikba átigazolt Demeter Mártával a VIII. kerületben, ahol lehangoló állapotokat talált. „Siralmas. Mintha visszamennénk az időben. Omló vakolat, szegénység, drog, kilátástalanság” – írta felháborodottan Jakab Péter. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy mindezt Kocsis Máténak, Józsefváros korábbi fideszes polgármesterének címezte. A kommentelők azonban hamar felvilágosították, hogy a jelenlegi polgármester az ellenzéki támogatottságú Pikó András.

Évek óta nem Kocsis a polgármester, a saját térfelén érdeklődjön, Pikó Andrásnak hívják” – írta az egyik kommentelő.

Amíg Máté és Botond volt a polgármester, addig rend volt. Jött Pikó, és fél év alatt lezüllött minden. Csak a hitelesség kedvéért. Aki itt lakik tudja, a helyieket nem lehet egy poszttal átverni” – tette helyre egy másik, vélhetően józsefvárosi lakos.

Közben Kocsis Máté is válaszolt a Jobbik elnöke posztjára. „Szóljon már valaki szegény bohócnak, hogy már két éve Pikó Andrásnak hívják a polgármestert… A hazudós polgármesterünktől meg is kérdezhetné, hogy miért lett sokkal rosszabb hely a nyolcadik kerület, mióta ő vezeti, és miért csapta be szinte mindenben a kerületieket” – írta a Fidesz frakcióvezetője.