RETRO RÁDIÓ

Németh Szilárd: A legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése





A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádióban beszélt a kormány rezsicsökkentési stratégiájáról, az áram- és a gázárak alakulásáról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.24.
védelem

„A magyar kormány számára továbbra is a legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése” – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy az elhúzódó háborús válsághelyzet, az elszabadult infláció, a megszakadó ellátási láncok és az Európát sújtó brutális energiaválság közepette kell megőriznie a magyar kormánynak a rezsicsökkentést. Kiemelte: az áram- és a gázfogyasztással kapcsolatban tenniük kellett egy lépést, de itt is fennmarad a rezsicsökkentett ár.

A Paksi Atomerőmű biztosítja olcsón és biztonságosan a villamosenergiát a magyaroknak

A villanyért 2523 kilowattóra éves fogyasztásig 1 kilowatt/óra áramot 36 forintért kapnak a magyar emberek. Efölött 70 forint 10 fillér az áramfogyasztás ára – ismertette a kormánybiztos, megjegyezve: ha a baloldal által javasolt piaci mechanizmus lenne érvényes, akkor 268 forint felett lenne az áram ára. Németh Szilárd arra is felhívta a figyelmet, hogy a csökkentett árat azért tudják biztosítani, mert működik a Paksi Atomerőmű, amely nagyon olcsón és biztonságosan biztosítja a villamos energiát a magyar lakosság számára. Ha pedig már Paks II is meglenne, még kedvezőbb áron lehetne biztosítani az áramot a magyar emberek számára – emelte ki.

Németh Szilárd: A legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése – Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

A kormánybiztos hangsúlyozta: a gázfogyasztással kapcsolatban nem tudtak ekkora kedvezményt tartani, de itt is megőrizték a rezsicsökkentést. Itt az átlagfogyasztásig 102 forint a köbméterenkénti ár. Az átlagfogyasztás felett 747 forint a gáz köbméterenkénti ára, miközben a valós, piaci ár 1020 forint lenne köbméterenként. Németh Szilárd kijelentette: a magyar gáztározók feltöltöttsége meghaladja az európai átlagot, és a magyar kormány – így Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – azon dolgozik, hogy a magyar lakosság energiaellátása biztosított legyen.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás