RETRO RÁDIÓ

Egymilliárd forintos támogatást kapnak a polgárőrök

Tájékoztató kiadvány készült a polgárőrség és a kormány együttműködésének eredményeiről - közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.02.18. 11:24
védekezés

Nyitrai Zsolt elmondta: a Szövetségben a polgárőrökkel című kiadvány Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjével kezdődik, majd Pintér Sándor belügyminiszter gondolatai következnek. Ezek után a kiadvány végig veszi a magyar kormány és a polgárőrség elmúlt 12 éves együttműködésének eredményeit.

A kiadványt a következő hetekben közbiztonsági fórumok keretében juttatják el a magyar polgárokhoz.

A miniszterelnöki megbízott köszönetet mondott a polgárőröknek, amiért számíthatnak rájuk, s hozzátette: „ők is számíthatnak ránk”.

Felidézte, hogy az Országgyűlés 2012-es döntése nyomán a polgárőrség köztestület lett, így a polgárőrök közfeladatokat is el tudnak látni.

Nyitrai Zsolt sikeresnek és eredményesnek értékelte a magyar kormány és a polgárőrség együttműködését. Kiemelte: napjainkban a 2010 előtti időszakhoz képest jóval nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülést kapnak a polgárőrök. Költségvetési támogatásuk nőtt, modern technikai eszközöket is kaptak - sorolta.

A polgárőrség tavaly ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját, s ez komoly múltat és tapasztalatokat jelent. Magyarországon több mint 2 ezer polgárőr-egyesület működik és több mint 65 ezer polgárőr teljesít szolgálatot - ismertette miniszterelnöki megbízott, aki külön kiemelte, hogy egyre több fiatal csatlakozik az Országos Polgárőr Szövetséghez (OPSZ).

Úgy fogalmazott: „a polgárőrség modern hazafiság”, hiszen a polgárőrök a szabadidejük terhére látják el feladataikat.

A miniszterelnöki megbízott köszönetet mondott a polgárőröknek, akik egyebek mellett a koronavírus-járvány elleni védekezés során is segítettek, és egyetlen civil szervezetként a határok védelmében is részt vesznek.

Nyitrai Zsolt az OPSZ székházában azt mondta, terveik szerint márciusban megújítják a polgárőrség és a magyar kormány közötti együttműködést, hogy mindenki lássa: a jövőben is számíthatnak egymásra.

Túrós András, az OPSZ elnöke közölte: az elmúlt 10 év a legtartalmasabb, leghatékonyabb és legszebb időszaka volt a polgárőrségnek, a szövetség ugrásszerű fejlődésen ment keresztül.

A szövetség elnöke a több mint 65 ezer polgárőr nevében köszönetet mondott a kormánynak, amiért stratégiai szövetségesként támogatja a polgárőrséget.

Túrós András is kiemelte a 2012-es törvény fontosságát, amely felhatalmazást adott a polgárőröknek arra, hogy közterületen és külterületen bűnmegelőzési szolgálatot lássanak el.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az egymilliárd forintos költségvetési támogatásuk révén a gazdálkodásuk, működésük kiszámíthatóvá vált, s ez lehetővé teszi, hogy a polgárőr-egyesületek folyamatosan végezhessék bűnmegelőzési tevékenységüket.

Úgy értékelte, az elmúlt években a polgárőrség „a bűnmegelőzés zászlóvivője lett”, különösen a falvakban és községekben nélkülözhetetlenné vált. Működésük jelentősen javította az emberek biztonságérzetét, és hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott legyen.

Az OPSZ elnöke sikeresnek nevezte az elmúlt 10 évet. A polgárőrség rendészetpolitikai tényezővé vált Magyarországon - jelentette ki.

Túrós András azt mondta: 2022-ben is folytatják közterületi és külterületi járőrszolgálatukat, továbbá a határok védelmében is részt vesznek. Indítanak továbbá egy biztonsági programot, amelynek keretében olyan településeket választanak ki, ahol még nem működik polgárőr-egyesület.

Ezeket olvastad már?
Tordai Bence megerősítette, a baloldal továbbra is szállítana fegyvereket Ukrajnába

Tordai Bence megerősítette, a baloldal továbbra is szállítana fegyvereket Ukrajnába

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

A magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét

A magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét

István bá megmondja! Meglepő mit mondott a lakótelep hangja a 13. havi nyugdíjról – Videó!

István bá megmondja! Meglepő mit mondott a lakótelep hangja a 13. havi nyugdíjról – Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás