„Az otthonom le lett bombázva” – Ksiusha megrázó vallomása – Videó!

A 16 éves Ksiusha Kijevből indult Magyarországon keresztül Franciaországba. Az út során Barabáson, egy menekülteket segítő ideiglenes szálláson vett pihenőt, amiből végül még munkája is lett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.11.
tolmácsolás

Az angolul nagyon jól beszélő Ksiusha ugyanis gyorsan beugrott tolmácsnak egy pár órára.

A menekült lány, aki besegített a tolmácsolásban Barabáson Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Ma léptük át a határt és itt eltöltünk egy kis időt, hogy megvárjuk a barátainkat, majd továbbmegyünk Lengyelországba. Egyből megértettem, hogy én itt tudok segíteni, mert fordítóra szükség van” – mesélte a legnagyobb természetességgel a fiatal lány.

A magyar önkéntesek nagyon sokat segítettek az ukránoknak és nagyon hálás vagyok emiatt. Szerintem ez egy óriási nagy segítség nekünk, szóval ha ebből valamennyit vissza tudok adni, akkor visszaadom” – mondta el Ksiusha a Metropol tudósítójának.

A lány hazánkból Lengyelországba megy, onnan pedig Franciaországba utazik.

„Én jól vagyok”

„Amikor elhagytuk Kijevet, nagyon nehéz volt, mivel az otthonom le lett bombázva. Robbantások voltak. Az orosz hadsereg a civileket lőtte. Próbálom nem elveszíteni a reményt és próbálok erős lenni” – tette hozzá a lány.

Ksiusha igyekszik nem elveszíteni a reményt és próbál erős maradni Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Több napig úton volt

Négy napja jöttem el Kijevből. Négy napja vagyunk úton, ami elég nehéz volt, mert nincsenek benzinkutak, illetve hely, ahol aludni lehet. Szóval óriási gondok vannak Ukrajnában, mert mindenki megpróbálja elhagyni az országot és nagy a forgalom, illetve a dugók” – mesélte a fiatal lány a lapunknak.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás