„Már mindegyik lépés halálos...” - ezt mondta Mihály az ukrán helyzetről - Videó!

Antalovszki Mihály az ukrán helyzetről, illetve az ő személyes érintettségéről mesélt a Metropol kollégáinak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.12.
félelem

A Metropol munkatársai az ukrán-magyar határnál több városba is ellátogattak, hogy a helyiekkel, illetve az ukrán menekültekkel készítsenek interjúkat. Az Eötvös József Általános Művészeti Iskola ukrán-magyar zongora tanár, Antalovszki Mihály mesélt az ukrán-magyar helyzetről.

Fotó: Metropol

“2001-ben költöztem át Magyarországra, a szüleim 90-től Vásárosnaményban, zongora tanárként dolgozom, az Eötvös József Általános Művészeti Iskolában” - mondta Antalovszki Mihály az iskola zongora termében, ahol arról mesélt részletesen, hogy milyen helyzetbe került kettős állampolgárként, illetve, hogy ő hogyan látja a jelenlegi Ukrán helyzetet.

Szerintem egy nagyon sajátos helyzetbe került Ukrajna, mikor egy se veled se nélküled szituációba került, amikor nyugatnak sem kell igazán. Az a helyzet alakult ki, hogy már mindegyik lépés halálos” - ismerte be a tanár, aki jelenleg egyértelműnek tartja, hogy a kérdésben a nyugati országok helyezkednek el a jó oldalon.

“Hogy mennyire jobb a nyugat, mint a kelet, azt megmutatja, hogy a menekültek melyik irányba mennek. A másik, hogy Ukrajnán belül sok orosz anyanyelvű ukránok sem kelet felé, hanem nyugat felé vette az irányt. A szabadság felé

Nem tud hazamenni a családjához

Mihály 20 éve Magyarországra jár dolgozni, miközben a családja Ukrajnában van. A férfi nem meri megkockáztatni, hogy meglátogassa az Ukrajnában élő feleségét és fiát, hiszen félti a munkahelyét. Tudja, hogy ha minden rendben van, akkor haza jöhet, de fél, hogy valami rosszul sül el és véletlen nem lépheti majd át a határt.

“Én tisztában vagyok vele, hogy ha kimegyek mi lesz velem, inkább a munkahelyem miatt félek, hogyha nem engednek vissza. Sajnos ez már a második hetem, hogy nem voltam kint, a feleségem szokott átjönni egy-két napra. A feleségem és a fiam kint élnek, feleségem doktornő, háziorvos, egy ambulancia vezető főorvosa. A fiam pedig egy magán franchise-ban működő futárszolgálatot vezetnek a barátaikkal.”









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás