„Bujkáltunk a folyosókon, a pincékben” – megrázó riport a kislányával menekülő anyukával – Videó!

A Metropolnak a gyermekével együtt menekült édesanya mesélte el, miként sikerült átjutniuk hazánkba Ukrajnából. Elizabeth lapunkon keresztül mondott köszönetet az embereknek: Nagyon köszönjük Magyarországnak ezt a sok segélyt és a meleg fogadtatást.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.10.
hálás édesanya

Rémisztőbbnél rémisztőbb pillanatokról számolnak be az édesanyák, akik a gyerekeikkel menekültek Magyarországra a háború elől.

Elizabeth, amikor arról kérdeztük, hogy büszke-e a bátor kislányára, csak ránézett, bekönnyezett és egész egyszerűen annyit tudott mondani, hogy „igen, nagyon büszke vagyok rá”. Nem is véletlen, hiszen az anyuka és a lánya a harcok egyik legsúlyosabban érintett területéről indult útnak.

Elizabeth és lánya ukrajnai menekültek a barabási segítő központban Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

„Harkovból Ungvárra indultunk, azután pedig ide a határra jöttünk” – árulta el Elizabeth, aki kislányával, Kseniyaval indult útnak.

„Tegnapelőtt indultunk el Magyarországra. A nénikémhez utazunk, a továbbiakat pedig majd meglátjuk, hogy hogyan alakul” – tette hozzá, majd könnybe lábadt szemekkel mesélte el, hogy hogyan jutottak ki Harkovból a lányával.

Nagyon ijesztő volt az első bombázás idején. Bujkáltunk a folyosókon, illetve a pincékben. Nagyon átéltük ezt az egészet, de most már sokkal könnyebb, hogy itt vagyunk” – mondta Elizabeth, majd beismerte, hogy nagyon büszke a kislányára, amire minden joga meg is van. Kseniya a történetük alapján az utazás során, illetve a Metropollal készített interjú ideje alatt is nagyon bátran viselkedett, eközben Elizabeth csak sírva tudta elmondani, hogy mit tudnak a barátaikról.

Elizabeth csak sírva tudta elmondani, hogy mit tudnak a barátaikról Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

„Maradtak Lembergben, Ungváron, aki éppen, ahol. Mindenki abban bízik, hogy a lehető leghamarabb vége lesz a háborúnak” – mondta, majd még annyit hozzátett, hogy mennyire hálás mindenért, amit nálunk tapasztalt.

Nagyon köszönjük Magyarországnak ezt a sok segélyt és a meleg fogadtatást”.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás