Így készítik és desszertborral kínálják a tiramisut a szerzetesek

Géza atya borral ajánlja a receptje alapján készített édességet. A tiramisu rendtársainak is a kedvence.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2025.02.18.
Módosítva: 2025.02.18.
tiramisu jezsuita szerzetes séf desszert

A közelmúltban adtuk közzé P. Pakot Géza SJ jezsuita szerzetes pap 7 nyelven beszélő pörköltjének a receptjét. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy Géza atya megosztotta velünk azt is, hogyan készíti a tiramisut szerzetestársainak. Kiderült, náluk egy pohár finom bor is dukál az olasz desszerthez.

tiramisu
Kész a jezsuita tiramisu! – Olvasói fotó

A tiramisu jezsuita íze – 10 adag 

Hozzávalók

400 g babapiskóta

700 g mascarpone

6 db tojás

300 g cukor

100 g habtejszín

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

4 dl feketekávé

25 ml rum

Egy adag tiramisu, egy pohár desszertbor – Olvasói fotó

Elkészítés

A tojássárgáját cukorral gőz fölött melegítjük, amíg eléri a 80 °C-ot, majd habosra keverjük, miközben kihűl. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és sima krémmé dolgozzuk össze.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és egy evőkanál cukorral félkemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Ezután a tejszínt is lassan elkeverjük benne.

Elkészítjük a kávét és hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kissé hűlni.

A babapiskótákat egyenként gyorsan megmártjuk a rumos kávéban, majd egy üvegtál aljára helyezzük őket. Minden babapiskóta-rétegre kenünk egy adag krémet. A tetején krémréteggel zárjuk, amelyet szépen elsimítunk, és meghintjük kakaóporral. Érdemes legalább egy éjszakára hűteni, hogy az ízek jól összeérjenek, de elég lehet pár óra is.

Egy finom félédes vagy édes desszertbor elmaradhatatlan kiegészítője!
 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás