
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a receptje alapján készített édességet. A tiramisu rendtársainak is a kedvence.
A közelmúltban adtuk közzé P. Pakot Géza SJ jezsuita szerzetes pap 7 nyelven beszélő pörköltjének a receptjét. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy Géza atya megosztotta velünk azt is, hogyan készíti a tiramisut szerzetestársainak. Kiderült, náluk egy pohár finom bor is dukál az olasz desszerthez.
400 g babapiskóta
700 g mascarpone
6 db tojás
300 g cukor
100 g habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 dl feketekávé
25 ml rum
A tojássárgáját cukorral gőz fölött melegítjük, amíg eléri a 80 °C-ot, majd habosra keverjük, miközben kihűl. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és sima krémmé dolgozzuk össze.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és egy evőkanál cukorral félkemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Ezután a tejszínt is lassan elkeverjük benne.
Elkészítjük a kávét és hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kissé hűlni.
A babapiskótákat egyenként gyorsan megmártjuk a rumos kávéban, majd egy üvegtál aljára helyezzük őket. Minden babapiskóta-rétegre kenünk egy adag krémet. A tetején krémréteggel zárjuk, amelyet szépen elsimítunk, és meghintjük kakaóporral. Érdemes legalább egy éjszakára hűteni, hogy az ízek jól összeérjenek, de elég lehet pár óra is.
Egy finom félédes vagy édes desszertbor elmaradhatatlan kiegészítője!
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Aki nyitott a különleges ízekre, itt belekóstolhat.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre