Novák Ádám: A pisztáciával régóta szemezgettünk, a málnával párosítva lett befutó! Így készült a Zöld málna - Videó

Novák Ádám idei cukormentes ország tortáját, a Zöld málnát érdemes először a Reökben megkóstolni.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.10.10.
Novák Ádám ország torta pisztácia

A Cukormentes Ország Torta 2024-ben a Zöld Málna lett, melynek alkotója Novák Ádám mestercukrász és csapata, a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai. A zöld pisztácia mousse édes ízét a sópehely és az élénkpiros málnazselé savassága egészíti ki és a rózsavíz teszi különlegessé. A Zöld málnát szárított rózsaszirmok borítják.

Novák Ádám és a Zöld málna (Fotó: Fodor Erika)

Novák Ádám 2006 óta cukrász, 2018-ban lett mestercukrász. Az idei nyertes cukormentes országtorta születési helyén, a szegedi Reökben beszélgettünk, és itt kóstoltuk a saját kezűleg készített Zöld málnáját. Minket meggyőzött, tökéletes az ízharmónia. Nem véletlen, hogy cukormentes kategóriában a II. helyezést is ők hozták el a Fűszeres Vilmos fantázianevű tortájukkal. Sőt a nem cukormentes kategóriában is harmadikok lettek a Fekete gyönggyel!

@fezstory

Az Ország cukormentes Tortája2024. alkotója agddig kóstol, és ha kell 20X kukáz, amíg nem lesz tökéletes. Így készült a Zöld málna is.💗

♬ Silent Track - Silent Track

Igazi csapatmunka van nálunk, olyan társasággal tudok itt együtt dolgozni, akik folyamatosan inspirálnak arra, hogy jobbat és jobbat hozzunk létre. A pisztáciával régóta szemezgettünk. Szerettünk volna megalkotni egy olyan tortát, aminek ez az egyik fő összetevője. Igazi különlegessége még ennek, hogy a málnát és a rózsát párosítottuk mellé. A pisztácia-málna kombó ötletét egy bonbonkiállítás ihlette, ahol ilyet kóstoltam. Ehhez jött még a sópehely, mint kuriózum, ami nagyon jól bevált, hiszen már a nagymamáktól és az édesanyámtól is azt tanultam, hogy só mindenbe kell, hogy jó íze legyen” - tudtuk meg az alkotótól az év cukormentes tortájáról, amelyet a kollégákon kívül a jó ismerősök és a család is mindig tesztel bevetés előtt.

A pisztácia és a málna tökéletes harmóniája (Fotó: Fodor Erika)

A két gyermekem is kóstol, akik 3 és 6 évesek, és nagy kritikusok. Az ő őszinte véleményük alapján lehet változtatni, hogy megkedveljék az adott tortát. Mindig addig kell finomítani, amíg ők azt nem mondják, hogy jó.

Az alkotó által készített tortát kóstoltunk a Reökben, amit maga Novák Ádám szolgált fel (Fotó: Fodor Erika)

A pisztáciát háromféleképpen jelenítettük meg a tortában: őrleményként a piskótában, ropogós elemként az aljában és pasztaként a krémben. Korábbról van már egy cukormentes Szicíliai szeletünk, ebben az eperrel hoztuk össze a pisztáciát, ami ugyancsak nagy siker. Végül itt a málnával lett befutó a tortánk” - mesélte a mestercukrász, akinek nagy kedvence ez a piros gyümölcs és állítja, hogy mi, magyarok mind szeretjük a málnát, még jobban, mint az epret.

A Zöld málnát készítő cukrászdák listája itt elérhető.

@fezstory

Novák Ádám mestercukrász (REÖK, Szeged) Zöld málnája a cukormentes ország torta 2024- ben!

♬ 5 Minute Silence - Dann Close

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás